A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

У рамках Програми з відновлення України

Дата: 31.01.2024 15:25
Кількість переглядів: 23

     У грудні 2014 року Європейський Інвестиційний Банк (ЄІБ) та Уряд України уклали Фінансову угоду про Надзвичайну кредитну програму для відновлення України (НКПВУ), що передбачає виділення кредиту у розмірі 200 млн євро на проєкти відновлення об’єктів соціальної інфраструктури у п’яти східних областях України: Донецькій, Луганській (території підконтрольні уряду), Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській. У квітні 2015 року Верховна Рада України ратифікувала цей документ і Фінансова Угода набула  чинності. У 2018-2022 роках реалізація НКПВУ була поширена на окремі громади та населені пункти Полтавської, Київської, Одеської та Херсонської областей, що прийняли значну кількість ВПО із зони конфлікту.

  Програма з відновлення України розроблена для місцевих та інфраструктурних проєктів, які є надзвичайно важливими та після свого завершення допоможуть поліпшити життя тисяч громадян. Серед основних напрямів діяльності: відновлення інфраструктури й покращення умов надання комунальних послуг, а також капітальний ремонт та реконструкція будівель та об’єктів соціальної інфраструктури – навчальних, позашкільних, медичних закладів          тощо.

   Яготин – одне з міст Київської області, що прийняло значну кількість внутрішньо-переміщених осіб (ВПО). Так, кількість ВПО, зареєстрованих у місті станом на 01січня 2024 року становить 5761 особа, з них близько 1672 – діти до 18 років, які навчаються в садочках та школах Яготинської міської ради.
Одним із об'єктів соціальної інфраструктури міста Яготин, що потребує капітального ремонту, є Яготинський ліцей №1. У закладі навчаються 517 учнів (при проєктній потужності - 960 учнів).

Заклад побудований у 1961 році, капітальний ремонт з часу побудови не проводився, інженерні комунікації перебувають у неналежному стані, дах потребує заміни, вікна не відповідають санітарним нормам, приміщення потребує утеплення та гідроізоляції .    
  Влітку 2023 року відділ освіти  Яготинської міської рада подав до Мінрегіону на конкурсний відбір проектів з енергоефективності «Програми з відновлення України» під керівництвом віце-прем’єр міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Кубракова О.М.   проектно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт щодо покращення ефективності будівлі Яготинського ліцею №1 Яготинської міської ради за адресою:Київська область, Бориспільський район, місто Яготин, вулиця Шевченка, будинок 86»        

  У  2023 році в Міністерстві фінансів України підписана Угода про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та територій (Мінрегіон), Яготинською міською радою та відділом освіти Яготинської міської ради для реалізації проєкту «Капітальний ремонт щодо покращення ефективності будівлі Яготинського ліцею №1 Яготинської міської ради за адресою:Київська область, Бориспільський район, місто Яготин, вулиця Шевченка, будинок 86»в рамках Програми з відновлення України, що фінансується Європейським інвестиційним банком.        

  Громада міста отримає кошти Європейського інвестиційного банку шляхом виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєкту. Співфінансування з місцевого бюджету є необхідною умовою реалізації проєкту в рамках Програми з відновлення України, що фінансується Європейським інвестиційним банком, зокрема, за кошти місцевого бюджету буде здійснюватися фінансування 20% ПДВ, конвертації валюти, страхування та інші супутні витрати реалізації проекту.

Корисні посилання:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1068-2015-%D0%BF

https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/international-cooperation/nadzvichayna-kreditna-programa-dlya-vidnovlennya-ukrayini/

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/378-2019-%D0%BF

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/971_014


« повернутися

Вхід для адміністратора