A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2019 17:00
Кількість переглядів: 221

Люби, шануй, піднось до зір

свої пісні і мову

Нема солодшої, повір,

За неї пречудову

Цього дня представники всіх націй і народностей світу відзначають День рідної мови.

«Мова – це важливо», цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови.

В Україні це свято відзначають з 2002 року. Відтоді це свято стало ще одним днем пошанування рідної мови у навчальному закладі.

В закладах загальної середньої освіти проведені фестивалі «Рідне слово- Божа благодать», виховні години, конкурси, вікторини. Одягнуті у вишиванки, учні з гордістю розповідали про значення мови в їхньому житті, декламували вірші, брали участь в інсценізації творів українських письменників. Учителі української мови та літератури , початкових класів провели диктанти у своїх класах.

Для учнів 5-9 класів Яготинського НВК № 2 (Пєнкіна Л.П.) провела флешмоб «Два речення про мову». Кожен учень проявив високу майстерність творчості, адже висловив своє ставлення до рідної мови. У 2-Б класі проведено урок української мови «Народ, який не знає своєї мови, не має держави» (Форостяна Л.М.)

Не менш цікаво в Супоївському НВК проведені конкурси «Спробуй казку відгадати…», «Скажи без затримки» (підібрати антоніми до названих слів), « Мовне асорті» (цікаві мовні загадки), «Всезнайко» (закінчити прислів’я), «Скоро мовить скоромовка», «Серпантин народних пісень».

В шкільній бібліотеці та кабінеті української мови і літератури Лемешівської ЗОШ   підготовлено   книжкову виставку «Мова наша калинова» . Серед учнів 5-7 класів проведено поетичний конкурс авторських віршів, гру «Найрозумніший  п’ятикласник».  

В Богданівському НВК відбулися брейн-ринг для учнів 9-10 класів «Швидкі, кмітливі та розумні»  (Шеремет О.П.), мовні змагання між учнями 7 - 8 класів «Суперлінгвісти». (Яблонська Л.В).

Для кожної людини рідна мова – найдорожча у світі, бо саме вона визначає пам'ять народу.



« повернутися

Вхід для адміністратора