A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Оголошується конкурс дитячої творчості  «До Перемоги»

Дата: 03.05.2023 16:45
Кількість переглядів: 31

УМОВИ

проведення конкурсу дитячої творчості

 «До Перемоги»

 

І. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок проведення  дитячого літературно-мистецького конкурсу «До Перемоги» (далі — Конкурс).

1.2. Організаторами Конкурсу є: Відділ освіти Яготинської міської ради, Яготинський  ЦПРПП, ЯготинськийБДЮТ.

 1.3. Конкурсом передбачається залучення до організації та проведення нових партнерів, підтримка яких сприятиме виконанню мети Конкурсу.

1.4. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційному веб-сайті міської ради та відділу освіти Яготинської міської ради, сайтах закладів освітиЯготинської міської ради, а також у засобах масової інформації.

     1.5. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» .

     1.6. За результатами проведення Конкурсу буде видано збірку, куди ввійдуть кращі дитячі твори.

2. Мета і завдання

 2.1. Мета Конкурсу — пошук та розкриття юних талантів через прояв  своїх творчо-літературних здібностей; сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів — любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови; розвиток естетичної свідомості,  здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей. Конкурсні твори можуть стати для авторів можливістю висловити свій біль та переживання, відобразити світлі моменти життя, увічнити історичні події та героїчні постаті, а читачам це стане підтримкою у важкі часи.

2.2. Завдання Конкурсу — самоідентифікація дитини як невід’ємної частини українського суспільства; розвиток інтелектуального потенціалу України; пошук дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання; збереження культурної спадщини України, залучення широкого загалу дітей та підлітків до активної участі в культурному житті країни; підвищення культурного рівня дітей.

3. Умови Конкурсу

3.1. У Конкурсі беруть участь учні закладів загальної середньої освіти Яготинської міської територіальної громадивід 6 до 18 років.

3.2. Тема Конкурсу: До Перемоги ( історії війни і життя)

Навмисне не ставимо ніякого пунктуаційного знаку в назві «До Перемоги», щоб автори  могли трактувати тему кожен по-своєму:життя до Перемоги, шлях до Перемоги, «Вперед, до Перемоги!», чи, можливо, щось інше.

 3.3. Конкурс проводиться з 08  по 26 травня 2023 року у два тури:

перший ( шкільний) – з 08.05. по 20.05.2023 ;

другий ( регіональний) – з 22.05. по 26.05.2023

 у трьох номінаціях:

- образотворче мистецтво;

-поезія;

- мала проза ( оповідання, есе, казка).

3.4. Учасники Конкурсуготують роботув одній з  номінацій. Поетичні твори   на українській мовіповинні відповідатитемі Конкурсу,бути оригінальними, з дотриманням академічної доброчесності.

3.5. Вимоги до роботи:до участі в Конкурсі від закладу освіти приймається не більше 5 малюнків, 10 поезії та 9 творів малої прози ( разом). Робота та заявка ( додаток1) подається у електронному форматі на електронну адресу відділу освіти після шкільного огляду Конкурсу із темою повідомлення «Конкурс До Перемоги» до 26 травня 2023 року:

- номінації «Поезія» та «Проза»подаються  у форматі Microsoft Word , шрифт – TimesNewRoman (14 розмір), 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А4, без ілюстрацій та додаткового оформлення на електронному форматі.

-номінація«Образотворче мистецтво»може бути виконана у різних техніках живопису( олівці; фломастери; акварельні  та олійні фарби;гуаш; авторська техніка тощо) на будь-якому матеріалі ( ватман, картон,полотно тощо). Подані на Конкурс малюнки мають бути оригінальними творами учасників. Тематика малюнків має відповідати темі Конкурсу. Учасники малюють Перемогу України; якою вони уявляють Україну; своє місце проживання після Перемоги; Україну, про яку мріють і де вони хотіли б жити. Саме через малюнок діти висловлюють свої думки  і власне світобачення, проявляють свою творчість, креативність та оригінальність.

3.6. На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи. Кожен учасник може представити на Конкурс не більше однієї роботи.

 3.7 До участі у Конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам Конкурсу.

4. Організаційний комітет і журі Конкурсу

 4.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється  журі Конкурсу.

4.4. За підсумками роботи журі визначає переможців у кожній номінації.

4.5.Роботи - переможці за підсумками Конкурсу будуть рекомендовані для публікації у колективному збірнику.Збірник презентуватиметься в Яготинській міській територіальній громаді.

Заявка

 


« повернутися

Вхід для адміністратора