A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Проведення І районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") у Яготинській міській територіальній громаді)"

Дата: 20.05.2023 10:14
Кількість переглядів: 38

   19 травня на території Яготинського ліцею 3 було проведено урочисте відкриття І районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") . "Гра "Джура" — це державна система патріотичного виховання молоді, яка діє протягом всього навчального року. Вона складається із роботи в школі. Згідно із наказом Міністерства освіти передбачено план виховної роботи на рік, і все це входить у гру.

  Джурами в Україні називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Отримати такий статус міг лише той, хто пройшов певні випробовування – як фізичні, так і моральні. Під час змагань протягом року підлітки відтворювали атмосферу козацтва і випробовували себе на міцність у військово-спортивних, культурно-інтелектуальних та патріотичних заходах.

  Участь у І етапі взяли вісім роїв середньої вікової групи 11-14 років із 8 навчальних закладів освіти. Кожен рій презентував свою назву, гасло, заклик та прапор. Почесними гостями були: Дзюба Н.М., міський голова, представники другого відділу Бориспільського РТЦК та СП, начальник відділу освіти Комаренко С.О..

Всі рої показали гідні результати та готовність до участі у всіх етапах гри.

   Команди школярів змагалися за звання кращих у таких конкурсах:

- "Пластун"( орієнтування на місцевості);

-«Стрільба» ;

- «Туристсько- спортивна смуга перешкод»;

- Інтелектуальна гра- вікторина «Відун - рятівник» (запитання на знання історії козацтва та рідного краю);

-" Таборування";

- «Перетягування линви».

  Загалом,змагання видалися дуже насиченими – і за подіями, і за кипінням пристрастей. Усі команди були гарно підготовлені та налаштовані на перемогу. Допомагали зібратися духом і групи підтримки. Всі учасники змагалися не шкодуючи сил, впевнено ідучи до фінішу та перемоги.

   По завершенню гри, команди- переможці у різних видах , отримали грамоти.

  За результатами змагань, місця розподілилися таким чином:

І місце посіла команда Яготинського ліцею 3 рій " Байдак»;

ІІ місце -Лозовоярівської НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ ( ясла - садок) рій «Січовики»;

ІІІ місце - ОЗОНЗ "Жоравський НВК" ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ ( ясла-садок) рій "Жоравські соколята".

  Надіємося, що на теренах гри сформується нова генерація українців, сповнених мужності, відваги, рішучості, наполегливості, ініціативності.

   


« повернутися

Вхід для адміністратора