A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Всеукраїнський соціальний проєкт для дітей з озеленення українських шкіл

Дата: 01.05.2023 11:31
Кількість переглядів: 55

  Квіти перемоги: стартував благодійний проєкт, мета якого — висадити 100 млн тюльпанів біля українських шкіл

  20 квітня розпочався другий етап Всеукраїнського соціального проєкту для дітей з озеленення українських шкіл Flowers4school. Його мета — перетворити кожну школу на квітучий парк, де діти вивчатимуть природу та відновлюватимуть ментальне здоровʼя. Організатори благодійної ініціативи планують висадити по 10 тисяч тюльпанів у кожній школі України. 

   За перший етап проєкту, у 2022 році, закуплено понад 5 млн цибулин весняних квітів, які висаджені у 10 082 навчальних закладах. До озеленення шкіл долучилися громади 119 районів із 24 областей. 

   «Діти — це майбутнє нашої країни, й важливо зберегти їхнє ментальне здоров’я та подарувати їм трішки тепла та радості в цей складний час. Реалії війни мають руйнівний характер для дитячої психіки, і ми, дорослі, турбуємось про них, даючи надію, що завтра настане і після довгої зими проросте квітка. Процес висаджування квітів власноруч — це дієва психологічна практика для зниження рівня стресу, яку застосовують у європейських країнах. Тож цей проєкт не лише про озеленення, він про народження нового життя й внутрішнє відновлення. Торік ми провели перший етап і дякуємо всім громадам та органам державної влади, які разом з нами подарували усмішки тисячам школярів України. Цьогоріч ми маємо амбітнішу ціль, і щоб її досягти, нам потрібна підтримка всіх, хто готовий відновлювати країну вже сьогодні та змінювати її майбутнє заради дитячого цвіту», — каже директор благодійного фонду Florium Foundation Петро Тоненчук. 

 

   Щоб долучитися до збору коштів, потрібно перейти на сайт проєкту https://flowers4school.com/ й обрати з переліку, для кого зробити донат: всім школам України, школам регіону або конкретній школі. Вартість однієї цибулини — 10 грн. Незалежно від суми внеску кожна школа має можливість отримати 10 тисяч цибулин голландських тюльпанів.


« повернутися

Вхід для адміністратора