A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Участь здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти у соціальному проєкті «Пам’ять проти війни: реалії та уроки»

Дата: 03.04.2023 10:19
Кількість переглядів: 57

З метою донесення об’єктивної інформації щодо подій, пов’язаних із збройною агресією російської федерації проти України, привернення уваги до російсько-української війни,  педагоги та здобувачі освіти 16 закладів загальної середньої освіти   Яготинської міської ради долучилися до соціального проєкту «Пам’ять проти війни: реалії та уроки».

В закладах освіти  була  представлена  інфографіка  щодо подій, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України «Нам є кого захищати і ким пишатися».

В рамках проєкту було проведено тематичні заходи, виховні години та години спілкування з даної тематики в 1-4 класах в офлайн режимі та в 5-11 класах  в офлайн (онлайн) режимі. Зокрема проведено:

- виховні години та години спілкування "Незламні", «Пам’ятаємо про наших героїв»,  «Міста героїв», «Віримо в ЗСУ!»,  «Російсько – українська війна. Наші герої»;

- круглий стіл “Лютий, який і не минав, та рік одним днем: як війна змінила українців та світ”, диспут «Ми народжені вільними у гідності й правах», освітній проєкт «Діалоги про війну»;

- тематичні заходи «Війна, що змінила кожного», «Україна переможе», «Віримо в наших захисників», «Разом до перемоги», «Тримайся, мій друже», "Переможна весна".

Також в закладах освіти було здійснено ряд інших заходів:

- екскурс сторінками російсько-української війни "Пам'ять війни";

- віртуальні подорожі до  «Віртуального музею пам’яті війни», «365 днів одного року… Як одна важка доба, що й досі триває»;

- акція пам’яті “Герої в наших серцях»;

- тематичні виставки про хід та події російсько-української війни в шкільних бібліотеках та класних колективах з використанням макетів;

- перегляд мультфільму «Для дітей про російсько-українську війну», відео “Діалоги про війну. Що таке війна?”;

- конкурс малюнків: «Мої права: разом до перемоги».

До соціального проєкту долучилися також і керівники гуртків в закладах освіти. Були проведені заняття  «Пам’ять війни: реалії та уроки», «Кожен із вас щодня має наближати нашу ПЕРЕМОГУ!», засідання  гуртка   «Джура» «Навіки 27». Збір матеріалів про патрона куреня Андрія Верхогляда.

Під час проведення заходів здобувачі освіти отримали об’єктивну інформацію щодо збройної агресії російської федерації проти України. На заходах звучали слова вдячності воїнам ЗСУ та віра в згуртованість і силу українського війська.


« повернутися

Вхід для адміністратора