A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Заходи до Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом у Лозовоярівському НВК

Дата: 28.03.2023 16:39
Кількість переглядів: 74

Сьогодні туберкульоз залишається однією із найбільш смертоносних інфекцій у світі. За даними ВООЗ щодня у світі близько 28 000 осіб хворіють на туберкульоз (ТБ), з них 4 000 осіб – помирають від туберкульозу.

Щорічно, 24 березня, в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. В цей день в 1882-му році в Берліні доктор Роберт Кох оголосив про відкриття збудника цієї страшної хвороби.

Основними цілями заходів профілактики туберкульозу є масова просвітницька протитуберкульозна кампанія з надання інформації для населення стосовно профілактики захворювання,  характерної симптоматики та методів лікування туберкульозу; важливості раннього виявлення туберкульозу та переконання хворих на туберкульоз дотримуватися всіх рекомендацій в процесі їх лікування.

24 березня 2023 року учасники освітнього процесу в Лозовоярівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст - ДНЗ (ясла-садок)» підтримали відзначення Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом та провели наступні заходи:

-Тематичну лінійку на тему «Що потрібно знати, щоб зупинити туберкульоз»;

- Виховні години та написання диктанту учнями 5 -11класів;

-Уроки основ здоров’я для учнів  5-9 класів «Що таке туберкульоз?» ,«Шляхи зараження на туберкульоз», «Як захистити себе від хвороби» ;

-Конкурс малюнків «Діти України проти туберкульозу" для учнів 5-6 класів.

Здобувачі освіти отримали інформацію щодо профілактики та важливості раннього виявлення захворювання.


« повернутися

Вхід для адміністратора