A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 19.10.2022 15:24
Кількість переглядів: 65

      На виконання Указу президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 18 жовтня 2022 року № 1/12288-22 «Про проведення ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у 2022/2023 навчальному році відбудеться ХІІІ Міжнародний  мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс буде проведено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні».

     У конкурсі можуть взяти участь учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, ліцеїсти військових ліцеїв, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти й курсанти закладів вищої освіти усіх форм власності.

     До кінця жовтня 2022 року рекомендуємо провести в закладах освіти області І етап Конкурсу  відповідно до чинних нормативно-правових актів, керуючись пунктом 1 статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту».

     Для проведення конкурсу утворюються оргкомітети та журі. Завдання для першого етапу конкурсу та критерії оцінювання готуються відповідними закладами освіти, у яких він проходить. Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Тарас Шевченко. Критерії мають охоплювати специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

При проведенні Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка слід керуватися пунктом 1 статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту».

      Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, крім фінального, визначаються в кількості 30% від загальної кількості учасників відповідного етапу змагань.


« повернутися

Вхід для адміністратора