A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Удосконалення професійної майстерності практичних психологів закладів дошкільної освіти

Дата: 29.10.2021 15:42
Кількість переглядів: 133

29 жовтня 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради Миненок О.В. проведено засідання професійної спільноти практичних психологів закладів дошкільної освіти на тему: «Інноваційні методи в роботі практичних психологів закладів дошкільної освіти».

Презентаційний блок засідання розпочала Миненок О.В., яка обґрунтувала тему та мету зібрання, а також наголосила про особливий зміст роботи психологічної служби з дітьми відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти та вимог корекційних програм. Особливу увагу звернула Оксана Вікторівна на використання різних методів і форм під час освітньої діяльності з дітьми, які мають вади мовлення.

З досвідом роботи щодо взаємодії вчителя – логопеда та практичного психолога в логопедичній групі  учасників ознайомила практичний психолог ЗДО №1 «Зіронька»  Коцюба Л.Д.

Під час круглого столу практичні психологи закладів дошкільної освіти обговорили проблему «Використання інноваційних технологій у роботі з дітьми, які мають розлади аутистичного спектру» (Шумілова Н.П., практичний психолог ЗДО №4 «Пролісок»).

Також учасники засідання поділилися своїм досвідом роботи з колегами з впровадження сенсомоторної корекції дітей з порушеннями нервово-психічного розвитку (Литовченко Н.Б., практичний психолог ЗДО №3 «Ромашка»), удосконалення інтелектуальних і розумових процесів дошкільників за допомогою кінезіологічних вправ (Коцюба Л.Д., практичний психолог ЗДО №1 «Зіронька»), використання методу ейдетика в роботі з дошкільниками (Кривошея Т.О., практичний психолог ЗДО №5 «Берізка»).

На завершення Миненок О.В. ознайомила педагогів з новинками методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.


« повернутися

Вхід для адміністратора