A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Професійний розвиток практичного психолога закладу загальної середньої освіти

Дата: 21.10.2021 16:51
Кількість переглядів: 148

21 жовтня 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради Миненок О.В. на базі Яготинського БДЮТ проведено засідання професійної спільноти практичних психологів закладів загальної середньої освіти на тему: «Сучасний психолог:від теорії до практики».

Презентаційний блок засідання розпочала Миненок О.В., яка обґрунтувала тему та мету зібрання, а також наголосила про особливий зміст корекційної роботи з учнями закладів загальної середньої освіти відповідно до вимог Міністерства освіти та науки України.

Учасники засідання, під час теоретичного блоку, розширили та систематизували свої знання про нормативно-правову базу психологічної служби. Особливу увагу звернула практичний психолог ОЗО Яготинський НВК «СШ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» Яковець В.М. на пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти у 2021/2022 н. р. відповідно до листа МОН від 16.07.2021 № 1/9-363. А також заступник директора ОЗО Яготинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Мрачик Н.А. ознайомила учасників засідання з структурою та вимогами професійного стандарту практичного психолога закладів загальної середньої освіти.

Під час практичного блоку Яковець В.М. провела майстер-клас з проведення діагностики емоційної компетентності школярів, Федина М.В.(практичний психолог ОЗО Яготинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1) поділилася досвідом роботи в автоматизованій системі «Я – практичний психолог».

Також учасники засідання під час тренінгу «Психологічний супровід дітей, охоплених гуртковою роботою», який провела практичний психолог Яготинського БДЮТ Найденко С.В. обговорили проблему залучення школярів до гуртків за інтересами.

На завершення Миненок О.В. ознайомила педагогів з новинками методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.



« повернутися

Вхід для адміністратора