A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Взаємодія закладу дошкільної освіти з родинами з питань корекційної роботи з дошкільнятами

Дата: 21.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 145

20 жовтня 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради Миненок О.В. проведено засідання професійної спільноти вчителів-логопедів закладів дошкільної освіти на тему: «Спільна робота вчителя-логопеда і батьків як одна з умов успішної колекційної роботи з дітьми, які мають мовленнєві порушення».

Презентаційний блок засідання розпочала Миненок О.В., яка обґрунтувала тему та мету зібрання та наголосила про особливий зміст логопедичної роботи з дітьми відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти та вимог корекційних програм. Особливу увагу звернула Оксана Вікторівна на використання різних методів і форм під час освітньої діяльності з дітьми, які мають мовленнєві вади.

Учасники засідання, під час теоретичного блоку, розширили та систематизували свої знання про різні форми із взаємодії закладу дошкільної освіти з родинами з питань корекційної роботи з дошкільнятами.

Зі своїм досвідом роботи з використання різних видів логопедичного масажу учасників засідання ознайомила вчитель – логопед ЗДО №3 «Ромашка» Шабельник І.І.

Під час практичного блоку Ірина Іванівна провела майстер-клас з проведення мануального логопедичного масажу з вчителями-логопедами закладів дошкільної освіти.

Також учасники засідання під час «круглого столу» обговорили проблему гнучкого використання традиційних та нетрадиційних методів корекційної роботи з дітьми дошкільного віку. Вчитель-логопед ЗДО №4 «Пролісок» Твердохліб Т.І. поділилася досвідом роботи з колегами з організації проведення семінару-практикуму для батьків на теми: «Я готова працювати разом з вами, але не замість вас!», а також продемонструвала цікавий дидактичний матеріал з логопедичної роботи.

На завершення Миненок О.В. ознайомила педагогів з новинками методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.



« повернутися

Вхід для адміністратора