A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

День села Ничипорівки – це свято, яке об'єднує нащадків козацького роду

Дата: 14.09.2021 10:57
Кількість переглядів: 145

10 вересня 2021 року вчителі та учні Ничипорівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ (ясла-садок)» на чолі з директором школи Анатолієм Сасою та його заступником з навчально-виховної роботи Вітою Білокур, на запрошення старости Ничипорівського старостинського округу Валентини Круглової, взяли участь у святкуванні Дня села.

366 років минуло від тоді, як з'явилось на карті України козацьке село Ничипорівка. Це мить в історичному масштабі, та для школярів Ничипорівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ (ясла-садок)» - неповнолітніх жителів села, - це покоління людей, які народились на рідній землі, працювали на ній, віддавали часточку своєї душі і серця заради кращого життя, поколінь, які народжувались, жили, творили і працювали на цій благословенній землі.

З теплими словами привітань до місцевих жителів та гостей звернулася староста Ничипорівського старостинського округу Валентина Круглова. Вітаючи зі святом, вона подякувала всім людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у її житті, хто зберігає та примножує культурні надбання, хто своєю щоденною працею, фінансовою та благодійною допомогою робить свій вагомий внесок у розбудову цього села. Вона зазначила, що сучасний розвиток додає селу ошатності, а нові інфраструктурні об’єкти зробили його привабливим для інвесторів. Побажала всім міцного здоров’я, натхнення, родинного затишку та успіхів у всіх починаннях, процвітання, стабільності, а Ничипорівці бути вічно квітучим і красивим селом.

Анатолій Саса привітав жителів Ничипорівки зі святом та побажав всім мешканцям громади стабільності і миру, трудових звершень, упевненості в своїх силах і світлому майбутньому. А ще, щоб кожний житель села здобув щасливу долю, а віра і удача невідступно супроводжувала їх на широкому життєвому шляху, щоб завзяття, наполегливість у вирішенні повсякденних завдань відкривали нові перспективи для розвитку рідного села. Директор школи особливо відзначив те,  що в такі свята кожен відчуває себе частиною великої родини. Бо всі здобутки громади були б неможливими без щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають найкращі козацькі традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.

Цей захід став не просто даниною традиції, а справжнім дійством, адже надзвичайно цікавою та насиченою була культурно-масова програма свята. Особливо позитивного настрою додали школярі, виступ яких став родзинкою свята. Вони щиро вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам. Звучали вірші про рідне село, ведучі розповідали про історію виникнення села Ничипорівки. Звучали привітання найменшому та найстаршому жителям села, багатодітним родинам,  учасникам бойових дій, працівникам торгівлі, медичним працівникам, працівникам культури та освіти, хліборобам. Після закінчення концертної програми всіх присутніх пригощали запашним короваєм.

День села дійсно став святом, яке єднає усіх, пов’язуючи минуле, сьогодення та майбутнє. Тож нехай і надалі село процвітає, народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку!



« повернутися

Вхід для адміністратора