A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Освіта Яготинщини:виклики, стратегії, трансформації

Дата: 28.08.2021 16:36
Кількість переглядів: 119

Традиційно перед початком нового навчального року 28 серпня 2021 року у великій залі міської ради відбулалася серпнева конференція педагогічних працівників  «Освіта Яготинщини:виклики, стратегії, трансформації».

Учасників конференції - директорів закладів освіти, їх заступників, педагогів та гостей - вітали учні та бажали нових успіхів та перемог.

Конференцію відкрила голова Яготинської громади Наталія Миколаївна Дзюба, яка привітала учасників заходу, висловила подяку керівникам за підготовку закладів до навчального року, побажала подальшої співпраці у реалізації завдань Нової української школи. Приєднався до привітань перший заступник голови громади Олександр Миколайович Кудрявський, який запевнив, що всі інновації в закладах освіти будуть підтримуватись і на їх впровадження виділятимуться кошти.

Керівники Яготинської  громади та начальник відділу освіти висловили слова вдячності від усіх освітян Яготинщини за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і талант Світлані Миколаївні Литовченко, Ларисі Олександрівні Думан, директорам ОЗОНЗ «Жоравський НВК» та Лозовоярівського НВК,  Надії Петрівні Лападі,учителю початкових класів та Олені Євгенівні Лисенко, учителю математики ОЗО Яготинський НВК № 3,  Василю Леонтійовичу Пінчуку, Заслуженому вчителю України, учителю зарубіжної літератури Фарбованського НВК та вручили подяки голови громади.

А також освітянам Яготинщини було представлено новопризначених керівників закладів освіти: Салабуту Т.В., директора ОЗО Яготинський НВК «СШ-ЗОШ І-ІІІ ст №3», Пінчук Т.М., директора Лозоярівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст-ДНЗ (ясла-садок)»,  Бойко Н.В., директора ОЗОНЗ «Жоравський НВК ЗОШ І-ІІІ ст-ДНЗ (ясла-садок)».

З доповіддю «Нова українська школа – простір для нових можливостей. Шляхами 2020-2021 навчального року» виступила Світлана Олексіївна Комаренко, начальник відділу освіти, яка проаналізувала виконання заходів Комплексної програми «Освіта Яготинщини на 2021 рік», ключовим пріоритетом якої є забезпечення якісної освіти на всіх  її етапах і рівнях, комп’ютеризація та інформатизація закладів,  створення комфортного сучасного освітнього середовища. Світлана Олексіївна також повідомила про результати зовнішнього незалежного оцінювання і наголосила на покращенні якості надання освітніх послуг та окреслила завдання, які поставлені перед освітянами – продовжити незворотні позитивні тенденції освіти громади.

В обговоренні доповіді взяли участь Валерій Іванович Чорноштан, директор ОЗО Яготинський НВК № 2, який підняв питання організації навчання в опорному закладі та його філії. Питання «Реформа системи шкільного харчування» проаналізувала Ірина Василівна Складна, заступник директора ОЗО Яготинський НВК № 3.

Активістки молодіжної ради  Смашна Аліна, учениця ОЗО Яготинський НВК № 3, та Трищук Альона, учениця ОЗО «Яготинська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, провели відкрите інтерактивне спілкування із керівниками відділу освіти, профспілок та закладів освіти, під час якого з’ясували, яка повинна бути сучасна школа, щоб виховати успішних людей, яким буде вчитель  майбутнього, яку соціальну підтримку надає профспілка натепер, про освітній простір комфортний для кожного учня та яким повинен бути заклад дошкільної освіти майбутнього.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять педагогів, які пішли з життя, залишивши спогади про них та глибоку шану.

На закінчення прийнята резолюція серпневої конференція педагогічних працівників.



« повернутися

Вхід для адміністратора