A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Одягни вишиванку, Україно моя!

Дата: 20.05.2021 16:51
Кількість переглядів: 245

Всесвітній день вишиванки, який відзначають сьогодні, - це свято, покликане сприяти збереженню споконвічних народних традицій створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

День вишиванки святкують вже 15 рік. Цей день відзначають не тільки в Україні, але й за її межами – українці, а також всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Українська вишиванка нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів нашої культури. Вишивка має тисячолітню історію. Кожен регіон України має свій особливий візерунок. У вишиванці "закодовані" всі ключові цінності людського життя: свобода, щастя, доля, любов.

Освіта Яготинщини  приєдналася до всіх українців аби продемонструвати усю красу, ідентичність, привабливість, особливість, яскравість, унікальність, сучасність нашої української вишиванки! Заклади освіти замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки.  Всі освітяни, від дошкільнят до наших випускників, сьогодні були особливо красиві та стали активними учасниками цікавих заходів: флеш-моби «Одягни вишиванку», «Чарівна краса вишиванки», «Дефіле у вишиванці», відеочелендж,  квест-ігри,ранкові зустрічі,години спілкування «Вишиванка генетичний код українців», майстер-класи щодо створення зразків вишиванок,  інтегровані заняття, музичні розваги, художні виставки «Український орнамент», екскурсії до музею народознавства «Українська світлиця», фото сесії, відео презентації на сайтах закладів освіти та у соціальних мережах.

І в такий день ми хочемо бути разом: такі красиві та стильні, такі вродливі та різнобарвні. Приєднуйтеся, одягайте вишиванку, щоби наш сьогоднішній, такий незвичний світ, наповнився неабиякою красою та гарним настроєм, вірою, що ми єдині та надією на те, що все буде добре!

Пам’ятаймо про українське коріння, бережімо мову та традиції. Нехай наша Ненька квітне, а українці живуть у добробуті та мирі. Слава Україні!



« повернутися

Вхід для адміністратора