A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Он-лайн нарада для керівників закладів загальної середньої освіти

Дата: 22.04.2021 15:51
Кількість переглядів: 198

22 квітня 2021 року начальником відділу освіти Яготинської міської ради Світланою Комаренко проведено он-лайн нараду для керівників закладів загальної середньої освіти. До наради долучилася голова Яготинської міської ради Наталія Дзюба, яка наголосила керівникам щодо участі колективів закладів освіти в місячнику благоустрою територій. Також Наталія Миколаївна звернула увагу на організацію освітнього процесу відповідно до реформування галузі освіти Яготинщини.

На нараді розглядалися питання:

  1. Про стан забезпечення дистанційного навчання учнів в закладах загальної середньої освіти.
  2. Про організацію зовнішнього незалежного оцінювання 2021.
  3. Про порядок підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
  4. Про підсумки атестації педагогічних працівників закладів освіти.
  5. Про організацію харчування в закладах освіти відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року  № 305.

Під час наради начальник відділу освіти Світлана Комаренко наголосила керівникам про чітке дотримання вимог щодо організації та проведення дистанційного навчання  учнів, упорядкування ділової документації, забезпечення контролю за оформленням класних журналів педагогічними працівниками, організацію освітнього середовища, дотримання санітарно-гігієнічних вимог в  класних кімнатах, предметних кабінетах та службових приміщеннях. Особливу увагу керівник звернула на оформлення трудових договорів пенсіонерів-освітян в закладах загальної середньої освіти.

Консультант Яготинського ЦПРПП  Світлана Ганжа повідомила, що зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році буде проходити згідно з графіком, затвердженого Українським центром оцінювання якості освіти.

На базі закладів загальної середньої освіти міста працюватимуть пункти тестування з 4-х предметів: математика (профільний рівень, стандарт), українська мова і література, історія України та географія.

Для ефективної роботи пунктів тестування залучення педагогічних працівників потрібно завершити до 30 квітня 2021 року. Відповідальні у закладах загальної освіти за зовнішнє незалежне оцінювання разом із класними керівниками 11-х класів розпочинають роботу з формування списків випускників за пунктами тестування для організації підвезення.

Надія Висоцька, консультант Яготинського ЦПРПП повідомила про порядок підвищення кваліфікації педагогічних працівників, можливості, форми проходження курсової перепідготовки відповідно до Законів України «Про освіту»(05.09.2017), «Про повну загальну середню освіту»(16.01.2020), Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання  підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» (21.08.2019 № 800). Ознайомила з умовами визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічною радою закладу освіти на основі поданих документів про навчання відповідного зразка: посвідчень та сертифікатів.

Головний спеціаліст відділу освіти Ольга Климась наголосила на дотриманні вимог чинного законодавства щодо ведення документації з атестації педагогічних працівників.

З оновленим Порядком організації харчування та дотримання норм в закладах освіти ознайомила директор Яготинського ЦПРПП Оксана Миненок, наголосивши керівникам на забезпеченні умов, ведення документації та дотримання санітарно-гігієнічних вимог з організації харчування в закладах освіти.

За результатами наради прийнято відповідні рішення.                                      


« повернутися

Вхід для адміністратора