A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Екологічний всеобуч для дошкільнят

Дата: 25.02.2021 14:58
Кількість переглядів: 244

24 лютого 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради Миненок О. В. було проведено он-лайн засідання професійної спільноти вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Екологічний розвиток дітей дошкільного віку».

Під час теоретичного блоку Оксана Вікторівна зазначила, що важливим завданням освітнього процесу закладу дошкільної освіти є екологічний розвиток дошкільнят. Відповідно до завдань Базового компоненту дошкільної освіти завданням педагогів закладу дошкільної освіти є сформувати основи природничо-екологічної компетентності, ввести дитину у світ рідної природи, виховати любов до неї, розвинути пізнавальний інтерес до її явищ.

Участь у різноманітних видах діяльності на заняттях, під час практичного блоку, продемонстрували вихованці середньої  та старших інклюзивних груп ЗДО №3 «Ромашка». Вихователь Хоменко Н.В. поділилася досвідом роботи з організації дослідної діяльності своїх вихованців під час комбінованого заняття «Подорож краплинки», використовуючи ігрові ситуації, масаж обличчя, пальчикову гімнастику. Діти закріпили знання про ознаки зими, явища живої та неживої природи. В цікавій ігровій формі систематизувала знання дошкільнят про навколишній світ вихователь Реготун Т.В., використовуючи дослідно-експериментальну та творчу діяльність. Вихованці Тетяни Віталіївни вразили учасників своїми знаннями про оточуючий світ та властивості води. Толерантне та турботливе ставлення дітей один до одного в інклюзивних групах забезпечено завдяки злагодженій роботі всієї психолого-педагогійної команди працівників ЗДО №3 «Ромашка», яка забезпечує професійний супровід дітей з особливими потребами. 

Злагоджену роботу вихованців логопедичної групи учасники засідання мали можливість оцінити під час заняття «Сміттєва небезпека», вихователь Палазенцева Т.М. Педагог на занятті продемонструвала як потрібно формувати елементарні навички з сортування сміття у дітей дошкільного віку, використовуючи ігрові прийоми.  

Наприкінці  Оксана Вікторівна провела «круглий стіл» на тему: «Форми роботи з формування природничо-екологічної компетентності у дітей дошкільного віку», під час якого вихователі поділилися своїм досвідом роботи з використанням інноваційних методів екологічної роботи з дошкільнятами.

На завершення було підведено підсумки засідання та вихователі закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації.



« повернутися

Вхід для адміністратора