A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

«Ні я жива! Я буду вічно жити, Я в серці те, що не вмирає!»

Дата: 26.02.2021 14:03
Кількість переглядів: 273

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження української письменниці та громадського діяча, однієї із центральних постатей в історії національної культури – Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки).

Вона належить до того неширокого кола геніальних особистостей, що своїм талантом та витяжною працею підносять і звеличують дух народу, до якого належать, відкривають йому ширші горизонти буття, дають поштовх до повноцінного самовідчуття і розвитку.

З 22 по 26 лютого 2021 року в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Яготинщини було проведено тематичні тижні з нагоди 150 річниці з дня народження великої української поетеси і драматурга - Лесі Українки.

Під час тематичних тижнів діти та педагоги задля популяризації та вшанування  творчості письменниці провели літературно мистецькі читання, науково-практичні конференції  «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», віртуальні подорожі до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, тематичні виховні та інформаційні години, години спілкування «Слово, моя ти єдиная зброє», «Я маю в серці те, що не вмирає», бібліотечні уроки «І квітнуть мрії поетеси», експрес-інформації «Лесі Українці – 150 років», конкурси читців,  тематичні бесіди, літературно-музичні композиції, інсценізації творів, вечері – елегії «Я житиму сльозою серед співів».

У шкільних бібліотеках та в куточках книги закладів дошкільної освіти розміщені цікаві виставки книжок «Творчий доробок Лесі Українки».

Члени учнівського самоврядування ОЗО «Яготинський НВК № 2» (керівник – Дустова І.В.) долучились до Всеукраїнського онлайн -  флешмобу читання творів Л. Українки та розмістили у мережі інтернет (під #Українка150).

Учениці 11-А класу Яготинського НВК № 3 Алієва Тетяна, Бусло Іванна та Степанченко Ілона підготували відеопрезентацію читання творів «Рядки, що зачепили душу». Дівчата продекламували вірші, які найбільше припали до юної душі читача. Спрямовувала творче натхнення та допомагала робити відеопрезентацію вчитель української мови та літератури Гутник В. Г.

Активно долучилися до вшанування письменниці учні та вчителі Яготинського НВК 3, організувавши низку заходів, присвячених її творчості. Успішно пройшла виставка малюнків «Лесина творчість». Учні із задоволенням переглянули кінофільми «Леся Українка» (фільм із циклу «Великі українці») та цікаві факти  про Лесю Українку (документальний фільм про мужню жінку, одну з наймогутніших символів України – Лесю Українку). Фільм настільки торкнувся сердець юних глядачів, що вони ще довго обговорювали життєвий і творчий шлях письменниці.

В закладах дошкільної освіти педагогами проведено тематичні свята «Ми – маленькі українці – шануємо Лесю Українку», цікаві тематичні заняття «Леся Українка – велика поетеса», літературні читання, конкурси читців, бесіди, тематичні розваги, прослуховування пісень за творами Лесі Українки та перегляд мультфільмів, поетичні години, інсценування казок, оформлено тематичні виставки малюнків, фотовернісажи «Ми і Леся Українка».

Проведені заходи дали змогу підростаючому поколінню дізнатися щось нове і цікаве для себе з  історії життя і творчості Лесі Українки, передаючи силу і глибину поетичного світу поетеси, виховуючи любов до Вітчизни та творчої  спадщини громадської діячки.



« повернутися

Вхід для адміністратора