A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Особливості планування роботи в закладах дошкільної освіти

Дата: 19.02.2021 14:33
Кількість переглядів: 312

19 лютого 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Яготинської міської ради Миненок О. В. було проведено спільне засідання методичного об'єднання директорів  та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти на тему: «Планування роботи в закладах дошкільної освіти: річний план, вимоги та рекомендації». Мета спільного засідання –  удосконалити знання директорів та вихователів-методистів щодо планування роботи закладів дошкільної освіти відповідно до чинного законодавства.

Під час теоретичного блоку Миненок О.В. провела ознайомлення із заходами Міністерства освіти і науки України щодо реформування дошкільної галузі та новими законодавчими документами: новим Базовим компонентом дошкільної освіти, Положенням про заклад дошкільної освіти, методичними рекомендаціями з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти, рекомендаціями щодо забезпечення якості дошкільної освіти України в умовах карантину та оцінки якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти за допомогою методики  ECERS-3.

Змістовну презентацію із досвіду роботи ДНЗ № 5 «Берізка» щодо основних вимог складання дієвого річного плану роботи закладу дошкільної освіти підготували директор Рибинська О.В. та вихователь-методист Заморока Н.М.

Під час тренінгу учасники засідання систематизували свої знання щодо  інструктувно-методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України з планування роботи в закладах дошкільної освіти.

Вихователь-методист ДНЗ№5 «Берізка» Заморока Н.М. представила учасникам засідання досвід роботи з організації та проведення нетрадиційних форм організації методичної роботи в закладі, тематичного планування освітньої роботи в кожній віковій групі відповідно Освітньої програми «Дитина».

Під час мозкового штурму учасники засідання закріпили знання щодо ведення документації в закладі дошкільної освіти.

Наприкінці   керівники закладів дошкільної освіти мали змогу оглянути виставку та ознайомитися з новинками методичної літератури.

На завершення Оксана Вікторівна підвела підсумки засідання та керівники закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації щодо оновлення змісту роботи з планування освітньої діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора