A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Десант пам’яті: Двірківщина – Панфили

Дата: 20.09.2018 16:45
Кількість переглядів: 228

20 вересня 2018 року напередодні 75-ї річниці визволення Яготинщини від німецько-фашистських загарбників відбувся  міжшкільний десант пам’яті на базі Панфильського НВК за участю учнів та педагогів Двірківщинського НВК.

Пам'ять про полеглих героїв завжди буде жити у наших серцях  як приклад безмежної любові і відданості своїй землі, самопожертви заради власного народу, сміливості та рішучості. Їхній подвиг – це шлях у вічність, тому ми зобов’язані передати зання про цих людей нашим дітям та внукам.

Учні та педагоги Двірківщинського НВК прибули до гостинної Панфильської школи, щоб разом нагадати події Другої світової війни, адже відвага кожного солдата стала основою перемоги величного народу. І ми повинні зберігати спогади ветеранів, пам’ятники та меморіали, які пов’язані із історією війни, а головне – треба виховувати в молоді повагу та гордіть за минуле.

Активісти шкільного музею «Бойової слави» провели для гостей екскурсію, а гості підготували дійство за сторінками славного літопису Яготинщини періоду 1941 – 1943 років. Чимало зусиль для організації заходу доклала вчитель Катеринчак Любов Романівна. На заході були присутні керівники закладів: Гопкало Григорій Якович (Панфильський НВК) та Литвиненко Тетяна Володимирівна (Двірківщинський НВК). По завершенню були покладені квіти до пам’ятника полеглим воїнам села Панфили.

Захід запам’ятався і двірківщанам, і панфильцям.

У Панфилах співпали дати окупації та визволення: 21 вересня 1941 року окупаційний період, який тривав до 21 вересня 1943 року.Велич Дня Перемоги не затьмариться у віках.



« повернутися

Вхід для адміністратора