A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Мамине свято у «Зіроньці»

Дата: 11.03.2019 16:33
Кількість переглядів: 432

З нагоди відзначення Міжнародного жіночого свята 8 Березня у дошкільному навчальному закладі №1 «Зіронька» з 05.03. по 07. 03. 2019 р. проводилися святкові ранки, метою яких було вшанування мам, бабусь, дівчаток, демонстрація  мудрості,  краси та ніжності української жінки.

Педагогічним колективом закладу підготовлено сценарії, підібрано репертуари, які відповідають вимогам програми, віковим та індивідуальним особливостям дітей. Згідно з тематикою ранків яскравими квітами та ластівками було прикрашено музичну залу. 

Готуючись до свят вихователі з дітками провели бесіди про весняну пору року, про зміни, які відбулися у природі з приходом весни.

Діти розучували вірші, пісні, вчилися танцювати нові таночки, розігрувати сценки. Це були твори про маму, бабусю, про дівчаток, про весну, сонечко, квіти. Особливо емоційно  було виконано дітьми пісні «Люба бабусенька», «Вийди, вийди сонечко» (молодша  гр. №1),  «Цьом-цьом, мамо» (молодша  гр. №2),  «Мама і я» (середня гр.),  «Мамо, мамочко моя» (старша гр.),  «Бабуся-чарівниця» (логопедична гр.).  Завзято дошкільнята продемонстрували танці «Сонячні промінчики» (молодша гр.№1), «Танок весняних квіточок» (молодша гр.№2), «Весняний вальс», (середня гр.), «Український віночок», «Козачата», (старша гр. №1),  «Танок з кульками», «Вальс синочків та матусь» (старша гр. №2), «Український жартівливий» (логопедична гр.). Разом з батьками діти весело гралися в цікаві ігри, показували сценки, виконували танцювальні рухи.

Радісний святковий настрій панував на святі у вихованців молодшої групи №2 «Дзвіночки» (вих. Сухомлин І.В.), де малюки разом з красунею Весною співали пісні, виконували таночки, грали у гру «Збери квіти за кольором». А на свято у молодшу групу №1 «Калинонька» (вих. Горб М.М.)  завітало Сонечко (Алієва Аліна, вихованка старшої групи № 2). Діти із задоволенням пограли з ним у гру «Виклади промінчики до сонечка».

А вихованці середньої групи стали свідками зустрічі Зими із Весною (вихователі Кириченко О.Л. та Горб М.М.), які змагалися за право володарювати у природі.

У старшій групі №2 «Бджілка» (вих. Потапенко О.П.) дошкільнята розсмішили гостей сценкою, як тато з дітьми пекли мамі на свято пирога. Далі діти з'ясовували, скільки невідкладних справ у матусі, і намагалися їх переробити. А татусі допомагали своїм донечкам та синочкам: підмітали підлогу, розвішували білизну, чистили картоплю. Віддячили їм за це дітки пісенькою «Таточко, татусю». Всі разом переконалися, що без мами дуже важко впоратися з хатньою роботою, а тому слід поважати та цінувати своїх матусь, допомагати їм у всьому.

Про давні українські звичаї та обряди, одними з яких є  закосичення дівчаток та підперезування хлопчиків, згадали на обрядовому святі у старшій групі №1 «Сонечко» (вих. Бойко І.І.). Дівчатка доводили, що вже підросли, стали маминими помічницями (розповіли у віршах та піснях, чого навчилися, показали свої уміння, граючи в ігри), а тому настав час їх закосичити. Мами благословили донечок святою водою та вплели їм червоні стрічки у волосся. А хлопчики демонстрували свою міць і силу, показували, що вже підросли і стали помічниками для батьків, є майбутніми захисниками, справжніми козаками, виконуючи танок «Козацький марш», співаючи пісню «Ми – маленькі козачата», змагаючись у перетягуванні каната. Батьки, благословивши хлопчиків, підперезали їх червоними поясами. Усі присутні на святі перейнялися щирим захопленням народними обрядами, неповторною, самобутньою культурою нашого народу!

Нетрадиційно зустрічали  Весну і у логопедичній групі «Пізнайко» (вих. Хавтирко В. Г.). 6 березня відбулося свято «Супер-мама», на якому матусі демонстрували свої вміння відгадувати фрути та овочі на смак, упізнавати по голосу своїх малюків, показувати жестами повсякденні справи, виготовляти з підручних матеріалів карнавальні костюми для дітей, виявляли кулінарні здібності. Мами довели, що кожна з них – талановита, творча і любляча матуся.

Кожна мама отримала подарунок – виготовлену сином чи донькою листівку, поробку чи намальований власний портрет. Вихователі добре виконували ролі ведучих, взаємодіяли з музичним керівником, слідкували за дітьми, допомагали та підказували їм за потреби. Діти отримали емоційне задоволення від виконання танців, пісень, віршів. Дошкільнята були артистичними, емоційно виконували свої ролі, вдало передаючи характери персонажів, а батьки були гордими за своїх малюків та вдячними працівникам садочка за організацію свят та виховання дітей. Позитивні емоції, гарний настрій, великий заряд енергії отримали  всі присутні на святі.


« повернутися

Вхід для адміністратора