A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Працюємо на здоров'я дитини

Дата: 14.08.2019 16:30
Кількість переглядів: 232

Затребуваність та популярність спорту, фізичної культури, що набувають обертів з кожним роком, цілком виправдані. І роботодавці, і родини хочуть бачити здорову людину в усіх напрямах. Цьому потужно сприяє спорт та фізична культура. Адже це і самоорганізація, і дисципліна, і здоров'я, і молодість, і сучасний стиль життя – рух вперед . Тому займатися фізичною культурою  та спортом не просто потрібно, а й модно.

Вчителі фізичного виховання відіграють ключову роль у становленні та розвитку дітей, прищеплюють учням любов до фізичної активності із першого класу.

У нашому місті у 2018/2019 працювали із 2587 учнями на уроках фізичної культури та в позаурочний час 9 фахівців у трьох закладах загальної середньої  освіти Яготина. Звичайно, що у позаурочний час наші учні у напрямку фізичної активності такожще опікуються тренерами Яготинської ДЮСШ. Тут спрацьовує тісна співдружність  наставників молоді.

Праця вчителя фізичної культури складається з багатьох компонентів.

Однак, хочеться дещо розкрити один із напрямів їх роботи  – підготовку та забезпечення участі учнів у величезній кількість змагань.

До них кожен вчитель готує своїх учнів на кожному уроці та після занять. Мова йде про підготовку учнівських команд та  окремих юних спортсменів.

Ця підготовка відбувається постійно. Готують наші вчителі фізичної культури до змагань шкільного, міського, районного, зонального, обласного,а то і всеукраїнського рівнів. До того ж мова йде про різні види спорту. Королівське положення у цьому переліку належить футболу, а ще баскетболу, волейболу, легкій атлетиці, тенісу, шахам, шашкам, туризму.

Почесним для нас є те, що Яготин впродовж років дуже часто обирають обласні організатори для проведення зональних змагань. І ми забезпечуємо місце проведення, спортивне спорядження, безпеку участі, буває, що й суддівство, а також 100 % власну участь.

Змагання з різних видів спорту відбувається  на стадіонах: «Колос», «Кристал», школи № 1 та НВК № 3.

На зональні змагання (другої нашої обласної зони) до нас приїздили юні спортсмени із Баришівського, Згурівського, Переяслівського районів, з міст Березань, Переяслів, Дівичківської  та Студениківської ОТГ.

Відділ освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації  за підтримки тренерів Яготинської ДЮСШ та вчителів фізичної культури Яготинщини забезпечували такі обласні зональні змагання у 2018/2019 н.р. :

«Шкіряний м'яч» гравців 2005р.н.(8кл.), 2006р.н. (7кл.), 2007 р.н.( 6 кл.), 2008р.н.(5 кл.);

 «Футбольні надії Київщини» (1-4кл.);

 «Старти надій» (легка атлетика);

«Козацький гарт» (легка атлетика, плюс патріотична складова).

Хочеться щиро подякувати підтримці на всіх змаганнях нашим берегиням-медикам: медичним сестрам Яготинської ЗОШ №1 (Михайленко Ю.В.), Яготинських НВК №2 (Вінтоняк А.М.), №3 (Коновал О.М.),  ДНЗ №1 «Зіронька»( Власенко І.Б.). Вони достойно  несли почесну варту збереження здоров'я кожного учасника змагань, педагогів та й не відмовляли вболівальникам. Висловлюємо подякуз цього приводу керівнику Сахну І.І., головному лікарю КНП « ЯЦПМСД» за  дієву співпрацю.

Впродовж 2018/2019 н.р. учителі фізичної культури виконували завдання різних державних та громадських установ за напрямом спорт, а саме:

Управління фізичної культури і спорту Київської КОДА (начальник управління  С.  Тимофєєв);

Київського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту (начальник А.Ільченко);

Київської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» (голова  В. Соловей);

Регіональної федерації футболу (віце-президент О. Коденко);

Національного олімпійського комітету України( президент С.Бубка).

Організовував та спрямовував роботу річного циклу змагань учнів відділ освіти, молоді та спорту Яготинської РДА .

Маємо достойні підсумки:

масовість занять фізичною культурою на шкільному рівні;

активність на міському, районному, зональному рівнях;

результативність та фінальному, обласному рівнях, а у царині футболу («Шкіряний м’яч» гравців 2005 р.н.) – лідирування у фіналі області та у півфіналі Всеукраїнського рівня !

Пишатися є чим (дивіться таблицю змагань).

Головний  же результат – це зайняті діти руховою активністю, спортом, а вже потім – приємні переможні та призові місця на різних рівнях змагань, що показують спроможність наших учнів та професіоналізм педагогів.

Це вже все позаду, у 2018/2019 н.р.:підготовка, велика кількість змагань на  місці , відрядження на півфінали та фінали. Добре, що всі зональні були у нас, а тому ми не їздили на цей рівень змагань в інші райони та міста, але таку довіру потрібно було здобути.

 У таблиці вмістилося до трьох десятків  різних змагань. А за кожним рядком день життя вчителя. До того ж, це, як правило, цінний  для відпочинку та сім'їдень -  субота чи неділя.  Однак,  на що не підеш заради дітей.

Коли ж мова йде про військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), то мова й про нічний час.  На районному рівні гра за положенням триває дві доби, на обласному – 4 .

Вчителі фізичної культури вже живуть новим 2019/2020 роком, який невпинно наближається. А там знову все спочатку. І попереду новий календар чисельних змагань .

Хай він принесе радість учням і задоволення педагогам від якісно виконаної професійної діяльності!

Районний, обласний етапи учнівських спортивних змагань 2018/2019 н.р. закладів загальної середньої освіти м. Яготина



« повернутися

Вхід для адміністратора