A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Наші у ТОПі – 50 найкращих…

Дата: 29.08.2018 16:29
Кількість переглядів: 283

За кожною обдарованою, талановитою дитиною стоїть вчитель, який зміг пробудити  інтерес до навчання, повірити у власні сили, сформував відчуття власної унікальності та неповторності, допоміг знайти себе… Саме таким, одним з найяскравіших вчителів Яготинського району є Бойко Наталія Василівна,  яка викладає  природничі дисципліни у Лемешівській ЗОШ та Жоравскому ОЗОНЗ. 

Як  креативний, високоерудований, ініціативний  педагог Наталія Василівна розуміє внутрішню потребу школяра у дослідній діяльності і вміло налаштовує всіх учасників навчального процесу до співпраці.


Фото без опису

Тому вона має високу результативність своєї роботи. Так, учні Бойко Н.В. із Лемешівської ЗОШ Булак Іван (7 клас), Клименко Анна(9 клас), Мартинюк Наталія (11 клас) визнано призерами Всеукраїнського художнього конкурсу «Календар GLOBE 2018 Україна» та нагороджено  дипломами ІІІ ступеня та висвітлено  роботи у «Календарі GLOBE 2018 Україна». Кузьменко Віка , учениця 5 класу Лемешівської ЗОШ виборола І місце у обласному етапі  XІ Міжнародному  конкурсі еколого - валеологічного спрямованості «Загадкове життя домашніх улюбленців» у номінації  «Відеоролик «Можу вас розважити»». 

Бондаренко Дмитро та Федусенко Валерія посіли відповідно ІІ і ІІІ місце в конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства "Юний дослідних" (секції «Охорона здоров'я»). У обласному етапі Всеукраїнській природоохоронній акції «Годівничка» вихованці гуртка «Юні охоронці природи» (староста – Кабанець Вероніка) під керівництвом Наталії Василівни зайняли ІІ місце. Також вихованці гуртка «Юні охоронці природи» стали переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу "Парки - легені міст і сіл"де вибороли І місце.

Фото без опису

Учні Наталії Василівни постійно беруть участь у Міжнародній  природничий грі «Геліантус». Навіть у літній період вчителька вміло умотивовує учнів займатися улюбленою справою та разом з ними бере участь в різних форумах та конференціях. Так, у червні делегація учнів  взяла участь у Всеукраїнському зборі лідерів Дитячого екологічного парламенту та Всеукраїнських GLOBE Іграх-2018. На 4 дні команда у складі Мацька Юрія(Лемешівська ЗОШ), Маслюк Анни(Жоравський ОЗОНЗ) на чолі з Бойко Н.В. в рамках міжнародної науково-освітньої програми GLOBE відвідали м. Гумполец (Чехія) де відбулися Міжнародні GLOBE Ігри 2018. Вперше в Міжнародних GLOBE Іграх  взяла  участь команда учнів з України в лиці команди яготинського району. В рамках цього заходу відбулася наукова конференція, на якій  Аня з Юрою  презентували свою роботу «Ботанічна пам’ятка місцевого значення «Телепень» - перша природоохоронна територія Яготинського району». Презентація і  обговорення відбувалося на англійській мові. Цей проект отримав схвальну оцінку. Було відмічено, що Наталія Василівна з учнями проводять надзвичайно важливу роботу. Хочеться відмітити, що саме Бойко Н.В. зібрала необхідний пакет документів щоб «Телепень» став першою природоохоронною територією Яготинського району.

Крім цього, Наталія Василівна охоче поширює свій досвід  через виступи на засіданнях педагогічних рад,  методичних об`єднань,  конференціях, педчитаннях, публікаціях у фахових журналах. Вона є регіональним координатором програми Globe в Україні. 

У 2017 році взяла участь у Міжнародному Фестивалі «Наука на Сцені» у м.Харків  з проектом «Формування дослідницьких компетентностей в процесі вивчення біології» та потрапив в десятку кращих. Пройшла Всеукраїнський відбір STEM вчителів для участі у фестивалі Science on Stage – 2017 у м. Дебрецен (Угорщина).

Фото без опису

Цього літа Бойко Н.В., одна з нашого району, взяла участь у фаховому конкурсі Global Teacher Prize Ukraine 2018. Ось вже вдруге цей конкурс відбувається в Україні. Кількість учасників в отриманні національній премії Global Teacher Prize Ukraine в порівнянні з минулим роком зросло до 1206, що говорить про його престижність. Global Teacher Prize можна порівняти з  «Нобелівською премією» для вчителів. У  2014 році вона започаткована арабським мільярдером Санні Варкі. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів. У 2017 році національну премію в Україні ініціювала громадська спілка «Освіторія», на меті якої було не тільки популяризація новаторських підходів в освіті але й підняття престижності вчителя як професіонала своєї справи. 

Приємно відзначити, що Наталія Василівна за версією Global Teacher Prize Ukraine із 1206 заявок вчителів увійшла в ТОП-50 кращих педагогів і потрапила до фіналу. 

Уся освітянська когорта Яготинського району бажає Наталії Василівні успіхів і перемоги у конкурсі! 


« повернутися

Вхід для адміністратора