A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Про проведення заходів з відзначення 22-?ї річниці Конституції України

Дата: 30.06.2018 16:26
Кількість переглядів: 289

Конституція України — основний закон держави України, ухвалений 28 червня1996 року на 5-?й сесії Верховної Ради України 2-?го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.

В Україні щорічно відзначається державне свято — День Конституції України.

Напередодні святкування 22-?ї річниці Конституції України в закладах освіти Яготинського району проведено інформаційно-?просвітницькі, виховні заходи та пізнавальні тематичні конкурси, організовано викладки літератури в шкільних бібліотеках «Конституція країни», «Україна – правова держава».

Так, 23.05. 2018 року вчителем-?методистом Яготинського НВК «СШ-?ЗОШ I-IIIст. № 2» Білаш Л.М для гуртківців «Юні екскурсоводи» проведено бесіду «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо», а із учнями 9-?х класів тематичний урок на тему: «Конституція – основа демократії та прав людини».

Із 29 травня 2018 року у 33 пришкільних таборах (із них15 мовних) проведено виховні заходи, інтерактивні ігри, квести: «Конституція України в моєму житті», «Україна-?правова держава», «Україна-?понад усе!», «Буква закону»; круглий стіл «Молодь – запорука стійкого розвитку демократії в суспільстві». Діти пригадали державні та народні символи України, а також виготовили Герб України, використовуючи природні матеріали.Учням було організовано перегляд відеоролику на тему «Що таке Конституція України», відеофільму «З історії Конституції України», презентації «22 роки Конституції України. Права людини».

В усіх шкільних бібліотеках організовано книжкові виставки–діалоги: «Закон законів», «Історичними стежками від «Руської правди» Ярослава Мудрого до Конституції ХХ століття».

Лідерами учнівського самоврядування підготовлено та проведено для учнів 5–8класів міні-?лекцію із презентацією «Сторінками Конституції України». Для учнів початкових класів організовано проведення фестивалю малюнків на асфальті «Знайомство з Конституцією України», «Права людини і громадянина в малюнках дитини».

 


 


« повернутися

Вхід для адміністратора