A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Фестиваль педагогічних ідей дошкільної освіти Яготинщини

Дата: 20.02.2019 16:11
Кількість переглядів: 267

20 лютого 2019 року методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації  Миненок О. В. на базі дошкільного навчального закладу (центру розвитку дитини) №1 «Зіронька» проведено «Фестиваль педагогічних ідей дошкільної освіти Яготинщини», метою якого було стимулювання творчого, інтелектуального розвитку та задоволення потреб у професійній самореалізації працівників дошкільної освіти, розвиток творчих  зв'язків та створення умов для співпраці педагогів, виявлення  ініціативних,  творчо  працюючих  педагогічних  працівників,  які  застосовують  у  своїй практиці  сучасні  науково-теоретичні  положення,  самостійно  розробляють  нові  педагогічні  ідеї, авторські методики.

Цього року ділилися педагогічними надбаннями та демонстрували професійні вміння 11 педагогів.  Розпочали фестиваль працівники ДНЗ №1 «Зіронька»: вихователь-методист Хавтирко В. Г., яка повідомила про необхідність використання сучасних форм методичної роботи з педагогами закладів дошкільної освіти, вихователь Шевченко В. М., поділилася досвідом морального виховання дітей дошкільного віку, та музичний керівник Стукаленко Т. М., яка розповіла про слухання музики на заняттях з музичного виховання як основний шлях розвитку емоційної чуйності дошкільників.

Практичні психологи Шумілова  Н. П. (ДНЗ №4 «Пролісок») та Литовченко Н. Б. (ДНЗ №3 «Ромашка») розповіли про особливості психологічного супроводу дітей дошкільного віку. Наталія Петрівна поділилася досвідом використання пісочниці на заняттях з дошкільниками, акцентувала увагу присутніх на  ефективності ігор з піском у корекції емоційно-вольових розладів малюків, у роботі над подоланням проблем міжособистісних стосунків у дитячому колективі. Наталія Борисівна презентувала систему роботи практичного психолога з розвитку емоційної сфери дітей дошкільного віку.

Особливої уваги заслуговує досвід роботи «Виховання патріотизму у дітей дошкільного віку засобами народознавства» вихователя ДНЗ №4 «Пролісок» Нікітенко Т. А., яка багато років педагогічної діяльності присвятила народознавчій тематиці і з щирим захопленням розповідала про виховання у дітей любові до рідного краю з раннього віку.

Позитивних результатів у своїй педагогічній діяльності здобули вихователі Лясковська Л.П. (Засупоївський НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок), Марек Н.М. (філія ОЗОНЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» Червонівський НВК «ЗОШ І ст-ДНЗ(ясла-садок), які працюють над застосуванням нетрадиційних технік малювання на заняттях із зображувальної діяльності. Педагоги демонстрували роботи дітей, знайомили і разом з тим дивували різноманіттям засобів для розвитку дитячої творчості та уяви.

Так у дружньому колі, у теплій творчій атмосфері педагоги дошкілля  мали можливість  представити  власний педагогічний досвід, познайомитися  з інноваційними  формами,  методами  та прийомами  роботи з дошкільниками, обмінятися  практичним  досвідом  модернізації  освітнього процесу у сучасному дошкільному закладі. Вихователі довели, що готові працювати на рівні сучасних освітніх вимог, постійно вдосконалюючись, розвиваючи і збагачуючи свою професійну компетентність, інноваційну культуру, творчий потенціал.


« повернутися

Вхід для адміністратора