A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

День Соборності у нашому серці!

Дата: 27.01.2020 13:00
Кількість переглядів: 202

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, наша держава відзначає День Соборності. 

У нашому районі усі заклади загальної середньої освіти долучилися до святкувань. Зокрема, класоводи Черняхівського НВК провели тематичні  години та бесіди: «Ми – українці» «День Соборності України» з переглядом мультимедійних презентацій  в початкових класах  та конкурс дитячих малюнків «Україна – це ти Україна – це я». Класні керівники 5 – 8 класів підготували перегляд відео  та мультимедіа: «Україна - держава соборна, одна на всіх, як оберіг». Учні 9-11 класів переглянули фільм «Свято Злуки. Політика пам’яті». А завершенням святкового дня стала тематична літературно – музична композиція «Соборна, єдина – моя Україна!».

До Дня Соборності України шкільна родина Яготинського НВК № 2, зокрема, члени гуртка «Юний журналіст» (керівник: соціальний педагог Миколаєнко Ж.М.) для п’ятикласників організували пізнавальний квест «Одна єдина соборна Україна». Старшокласники провели  історичний екскурс у минуле, а потім подорожуючи по станціях за маршрутними листами, виконували різноманітні творчі завдання. Для учнів 7-Б, 8-Б та 9-А гуртківці провели цікаву вікторину про Україну до Дня Соборності України з використанням  конструктора ЛЕГО. Лідерами учнівського самоврядування (керівник – педагог-організатор Дустова І.В.) було проведено у 8-х класах тренінг з елементами квест-гри «Я – українець!». Учні складали вірші, співали та долучились до «управлінської» діяльності.  В 1 – 11 класах класоводами та класними керівниками проведено виховні години, години патріотизму та уроки мужності.

У Яготинській ЗОШ №1, Яготинському НВК №3, Фарбованському НВК, Лемешівській ЗОШ, Богданівському НВК проведено тематичні класні години «Моя Єдина Україна» та Єдиний урок Соборності, випуск шкільної газети  та куточки літератури «Соборна моя Україна!»,   «Нехай не розмежованою  залишиться навіки!», «З Україною в серці», ігри,квести, вікторини, тощо. Діти прийняли  участь у ланцюгу Єдності  та флеш-мобі «Від Сяну до Дону»!

Україна – це наше минуле, сьогодення і майбутнє.

Славімо Україну!



« повернутися

Вхід для адміністратора