A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

На Яготинщині відзначили День територіальної оборони

Дата: 09.10.2018 15:44
Кількість переглядів: 233

Віднедавна в нашому календарі з’явилося ще одне свято, яке відзначаємо 7 жовтня – День бійця територіальної оборони. Це люди, які в особливий для держави період охороняють межі району, в якому проживають, вживаючи загальнодержавні воєнні і спеціальні заходи, охороняючи та захищаючи територію, ведуть боротьбу з диверсійно - розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та підтримують правовий режим воєнного стану в державі.

Це люди, які за професією і просто за покликом серця виконують завдання, що поставили перед ними держава та життєві обставини в нелегкий для країни час.

В рамках відзначення свята, 7 жовтня, на районному стадіоні «Колос» відбулися урочистості з нагоди Дня бійця територіальної оборони. У заході взяли участь голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський, військовий комісар Яготинського районного військового комісаріату А.В.Власюк, керівники підприємств, установ та організацій разом зі своїми колективами, представники громадських і молодіжних організацій району та жителі Яготинщини.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановський, -  «Ми всі пам’ятаємо , що 4 роки тому війна раптово увірвалася на українську землю, у наш дім, у наше життя. Війна змінила наше сприйняття цього світу. Ми вчимося бути іншими. Вчимося цінувати життя, робити добро і бути відвертими. Ми почали розуміти істинність моральних принципів, які мають бути пріотрітетними життєвими цінностями і головними заповідями людського життя.

Хочу наголосити, що розбудова системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення нашого району на неприступну фортецю. Бо тільки потужна багатоешелонова територіальна оборона є запорукою захисту України в умовах масштабного військового протистояння.

Я дякую Богові, що у мене і у всіх, кому не байдуже мирне майбутнє нашого рідного краю, є можливість у День територіальної оборони бути разом з вами. Тому бажаю кожному бійцю територіальної оборони міцного здоров'я, сили волі і духу,родинного затишку та благополуччя, і головне - миру, щоб набуті вами знання та навички допомагали лише в мирному житті. А військові дії як найшвидше завершилися і в нашій державі запанували лад та  спокій"–підкреслив Василь Степанович.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували учасників АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

Національно-патріотичне виховання підростаючого покоління є основою розвитку української нації. В нашому районі яскравим прикладом підготовки  майбутніх захисників держави є козацька "Паланка", керівник Шевченко В.В. На святі вихованці клубу провели для всіх бажаючих захопливі змагання з перетягування линви, стрибків в мішках та метання м’ячиків.

Першочерговими завданнями для бійця територіально оборони є досконале володіння зброєю і надання першої долікарської медичної допомоги. По завершенні урочистої частини всі присутні мали змогу подивитися показові виступи вихованців Яготинського ДЮСШ, керівник Семперович В.В. , з рукопашного бою, які продемострували своє володіння прийомами східного бойового мистецтва, взяти участь у заняттях з розбору та збору автомата АК-74 та освоїти ази медичної допомоги. Під час занять були роз'яснені і продемонстровані методи накладання кровоспинних джгутів, а також накладання шин на умовно травмовані ділянки тіла.

Також до Дня бійця територіальної оборони військовослужбовці районного військкомату приготували солдатський куліш на справжній польовій кухні, де всі бажаючі мали змогу скуштувати військову страву.

Напередодні цієї дати, на виконання Плану заходів Яготинської районної державної адміністрації до Дня бійця територіальної оборони, відділом освіти Яготинської районної державної адміністрації у загальноосвітніх навчальних закладах району було проведено: конкурс малюнків «Україна понад усе», конкурс патріотичної пісні «Нам потрібне мирне небо», книжкові виставки у шкільних бібліотеках на патріотичну тематику.



« повернутися

Вхід для адміністратора