A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Художньо-естетичний розвиток дошкільнят

Дата: 19.04.2019 15:16
Кількість переглядів: 240

19 квітня 2019 року  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. на базі Сулимівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» було проведено засідання школи передового педагогічного розвитку дітей дошкільного віку на тему: «Ознайомлення з великодніми звичаями українського народу дітей дошкільного віку засобами образотворчої діяльності».

Метою засідання було активізувати знання вихователів профільних дошкільних груп художньо-естетичного циклу щодо організації та особливості проведення інтегрованих занять за освітньою лінією Базового компоненту дошкільної освіти «Дитина у світі культури». 

На початку засідання Оксана Вікторівна обґрунтувала значення художньо-естетичного розвитку дітей дошкільного віку засобами національно-патріотичного виховання, а також надала рекомендації щодо ознайомлення дошкільнят з народними традиціями, святами та обрядами.

Під час презентаційного блоку заступник директора Сулимівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» Потапенко Р.П. ознайомила учасників засідання з досвідом роботи закладу із забезпечення наступності між ланками початкової та дошкільної освіти.

В практичній частині засідання вихователь дошкільної групи Сулимівського НВК Дворнік В.Г. показала інтегроване заняття на тему «Пече пасочку бабуся, пече мама, печу я». Під час заняття вихователь в ігровій формі ознайомила дітей з традиціями українського народу при підготовці до Великодня. Вихованці Валентини Григорівни показали свої вміння замішувати тісто, робити та прикрашати паски, фарбувати крашанки, малювати писанки, завзято гратися в народні ігри, складати великодні кошики.

Після перегляду учасники засідання взяли участь у обговоренні заняття, відзначивши високу педагогічну майстерність вихователя, уміння  імпровізувати, відчувати потреби дітей. Також педагоги звернули увагу  на високий рівень художньо-естетичного розвитку дітей, організованість дошкільнят різного віку, їх вміння творчо виконувати різні завдання, узгоджувати слова та дії, що також свідчить про систематичну роботу вихователя. Всі учасники засідання відмітили злагоджену роботу працівників дошкільного закладу щодо всебічного розвитку дітей дошкільного віку.

Під час майстер-класу «Радість з неба ся являє, Пасха красна день вітає» Оксана Вікторівна активізувала знання та практичні вміння вихователів з теми «Планування тематичного тижня до Великодніх свят».

З метою вдосконалення теоретичних знань педагогів закладів дошкільної освіти району з національно-патріотичного виховання дітей Оксаною Вікторівною та керівником школи передового педагогічного розвитку дітей дошкільного віку Крамар В.І. (вихователь Супоївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)») було проведено «мозковий штурм» на тему «Символи і обереги, Великодні звичаї – найдавніші амулети щастя і гаразду українського народу».

На закінчення Миненок О. В.  підвела підсумки засідання та учасники прийняли методичні рекомендації.



« повернутися

Вхід для адміністратора