A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Вчимо творити добро через казку

Дата: 20.03.2019 15:10
Кількість переглядів: 229

20 березня 2019 року на базі ДНЗ №4 «Пролісок»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено засідання районного методичного об'єднання вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Казка як засіб морального виховання дітей дошкільного віку».

Під час теоретичного блоку Оксана Вікторівна зазначила, що завдання морального виховання дітей дошкільного віку окреслено в державному стандарті – Базовому компоненті дошкільної освіти та чинних програмах, а також ознайомила з завданнями парціальної програми «Скрабниця моралі».

Презентацію із досвіду роботи ДНЗ №4 «Пролісок» щодо використання казок для всебічного розвитку дошкільнят підготувала завідуюча Добровольська Г.П., яка наголосила про значне місце морального виховання дітей в закладах дошкільної освіти.

Рівень життєвих компетентностей з морального виховання, під час практичного блоку, продемонстрували вихованці старших груп ДНЗ№4 «Пролісок». Вихователь Малинка Л.В. поділилася досвідом роботи з організації театралізованої діяльності своїх вихованців. Діти закріпили знання з безпеки життєдіяльності, виконуючи ролі казкових героїв. В цікавій ігровій формі закріпила знання дошкільнят про навколишній світ вихователь Береза І.В., використовуючи елементи програми «Впевнений старт». Вихованці Інни Василівни вразили учасників своїми знаннями про країни світу, а особливо про Італію.

Також практичний психолог дошкільного закладу Шумілова Н.П. під час тренінгу «Закінчи казку» допомогла учасникам засідання за допомогою тесту визначити рівень оптимізму та готовність до творчої діяльності і розвитку професійних якостей.

Наприкінці  Оксана Вікторівна провела «круглий стіл» на тему: «Використання методу казкотерапії у роботі з дітьми дошкільного віку». А також вихователь ДНЗ № 5 «Берізка» Заморока Н.М. поділилася з колегами своїми досягненнями з морального виховання дітей - «Путівник засадами добра».

На завершення було підведено підсумки засідання та вихователі закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації.


« повернутися

Вхід для адміністратора