A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

День української писемності та мови в Супоївському НВК

Дата: 13.11.2019 14:37
Кількість переглядів: 218

Цвіти і смійся, рідне слово!

У серці щирому звучи!

Моя чарівна, рідна мово,

Лети над світом, не мовчи!

 

Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

У Супоївському НВК упродовж дня було організовано та проведено ряд заходів. Розпочався день з єдиного уроку миру та єднання «Там, де живе рідна мова, живе український народ» для всіх учнів школи.

Цікавим та змістовним було тематичне інформування учнів учителем Тищенко В.В. до Дня української писемності та мови «З історії виникнення письма».

Із задоволенням учні школи разом зі своїм наставником Сіряк В.А. долучилися до перегляду відеофільмів про Нестора–літописця, Кирила і Мефодія та П. Яцика, що пробудили в учнівської молоді почуття національної гідності.

Цього дня всі мали змогу побачити представлені виставки: книжкову – «Писемність та мова – жива плоть, яка створювалась мільйонами поколінь»,  дитячих малюнків «Мій рідний край, моя земля» та виставку тематичних газет  «Диво калинове – чари барвінкові».

Уже традиційно в цей день проходить  І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.  Цьогоріч виявили бажання стати учасниками конкурсу 9 учнів 3-4 класів і 15 учнів 5 -11 класів.

Це підтвердження того, що словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає силу і розливається могутньою рікою духовності.

Проведені заходи сприяли популяризації  української мови та її вживання в усіх сферах суспільного життя, розширили знання учасників про красу і багатство української мови.



« повернутися

Вхід для адміністратора