A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Звернення Яготинського РС ГУ ДСНС України у Київській області до жителів Яготинщини щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті

Дата: 11.08.2020 14:37
Кількість переглядів: 210

Пожежна безпека житла – не марнування часу. Кожен член сім’ї може почуватися безпечно тільки тоді, коли добре знатиме основи пожежної безпеки і правила поведінки під час пожежі. 

Передусім перевірте, чи безпечний ваш будинок або квартира. Можливо, прийдеться змінити деякі звички. Отож варто звернути увагу на деякі застереження.

В Україні щороку майже 70% загиблих на пожежах попрощалися з життям через необережне поводження з вогнем. Найнебезпечніше курити в кріслі, на дивані, в ліжку перед сном, особливо в стані сп’яніння. Залишені цигарки, що тліють, — прямий шлях до пожежі. Перед тим, як викинути недокурок у відро для сміття або звільнити попільничку, потрібно залити їх водою. Полум’я запаленої свічки – також поширена причина пожежі. Тому перед виходом із приміщення належить її загасити. У жодному разі не слід залишати дітей наодинці із запаленою свічкою. Не розпалюйте багаття в лісі, поряд з будинками. Спалювати сміття можна тільки у спеціальному місці. Залишки вогнища належить залити водою або засипати піском чи землею. Сірники та запальнички – не іграшки! Не зберігайте їх на видному місці. Виховуйте у дітей обережність у поводженні з вогнем! Не залишайте без нагляду кухонні плити, тостери, печі НВЧ під час приготування їжі!

Не користуйтеся несправними електричними приладами, з пошкодженими електродами, з поганими контактними зєднаннями, без запобіжників у електричних мережах. Не залишайте без нагляду електронагрівальні та інші побутові прилади!Електронагрівальні прилади, каміни тощо мають бути встановлені на відстані не менше як за метр від меблів, інших горючих речовин та матеріалів. Щорічно перевіряйте протипожежний стан будинку, квартири. Своєчасно звільняйте оселю від горючих речовин та матеріалів. Не захаращуйте балкони, лоджії, комори, сараї, горища, гаражі тощо. Варто навчитися користуватися вогнегасниками й іншими первинними засобами пожежогасіння й дотримувати правил пожежної безпеки.

Будьте обережні з вогнем!

У разі пожежі телефонуйте за номером «101»

 

Начальник Яготинського РС                                                                          Сергій ВЛАСКО


« повернутися

Вхід для адміністратора