A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Квест-кімната для сенсорного розвиток дітей раннього віку

Дата: 05.12.2019 14:29
Кількість переглядів: 302

05 грудня 2019 року методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О.В. на базі дошкільного навчального закладу(ясла-садок) комбінованого типу №4 «Пролісок» було проведено засідання творчої групи вихователів закладів дошкільної освіти з проблеми організації життєдіяльності дітей раннього віку на тему: «Використання квест-кімнати в сенсорному розвитку дітей раннього віку».

На початку засідання Оксана Вікторівна обґрунтувала тему та мету засідання зазначивши, що використання квест-технології дає можливість педагогам спрямувати свою роботу на пізнавальну та дослідницьку діяльність, розвиток критичного, логічного, аналітичного і творчого мислення дітей дошкільного віку.

В практичній частині засідання члени творчої групи переглянули заняття в квест-кімнаті з дітьми раннього віку «Подорож до країни скарбів», яке провела вихователь ДНЗ №4 «Пролісок» Береза І.В. В ході обговорення інтегрованого заняття  педагоги закладів зробили висновок, що використання квест-кімнати під час проведення різних форм роботи з дітьми  раннього віку надають можливість розвивати у малят розумову діяльність, сенсорні  та фізичні здібності, уяву, пам'ять, а також увагу.

Під час презентаційного блоку завідуюча ДНЗ№4 «Пролісок» Добровольська Г.П. презентувала досвід роботи закладу з впровадження елементів програми розвитку дітей «Впевнений старт», особливостей організації освітнього простору для найменших вихованців, а також запросила всіх вихователів на екскурсію до ясельної групи для аналізу розвивального середовища відповідно вимог. Галина Петрівна наголосила, що середовище, у якому виховується дитина, має бути невичерпним джерелом збагачення предметної та ігрової діяльності.

Учасники засідання систематизували свої знання про види та особливості організації і проведення квестів в закладі дошкільної освіти під час круглого столу та тренінгу, який провела практичний психолог Шумілова Н.М.

В ході засідання були прийняті методичні рекомендації:

  • забезпечити розвивальне середовище для дітей раннього віку відповідно до вимог;
  • систематично використовувати квест-технологію у роботі з дітьми раннього віку;
  • забезпечити перелік дидактичних ігор для сенсорного розвитку дітей раннього віку.


« повернутися

Вхід для адміністратора