A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Використання педагогічної спадщини Василя Сухомлинського в закладах дошкільної освіти

Дата: 31.01.2019 14:11
Кількість переглядів: 244

30 січня 2019 року на базі ДНЗ №2 «Дюймовочка»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено засідання районного методичного об'єднання вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Використання творів Василя Сухомлинського як засобу виховання у дітей дошкільного віку любові до природи».

Під час теоретичного блоку Миненок О.В. зазначила, що педагогічна система Василя Сухомлинського - це концептуальна основа особистісно зорієнтованого підходу, що пролонговується у комптентнісно орієнтовану освіту. Саме тому ідеї видатного українського педагога актуальні сьогодні. Також Оксана Вікторівна зупинилася на питанні щодо особливостей використання «уроків мислення» та літературних творів українського педагога в роботі з дітьми дошкільного віку.

Презентацію із досвіду роботи ДНЗ №2 «Дюймовочка» щодо використання спадщини великого педагога підготувала вихователь-методист Ситікова Н.О., яка наголосила про значне місце природи в екологічному вихованні дітей дошкільного віку.

Рівень життєвих компетентностей з ознайомлення дітей з природою, під час практичного блоку, продемонстрували вихованці середньої та старшої груп ДНЗ№2 «Дюймовочка». Вихователі Герасименко В.М. та Булат Т.Т. майстерно, в цікавій ігровій формі закріпили знання дошкільнят про навколишню дійсність, сезонні явища природи, рослинний та тваринний світ, використавши оповідання В.Сухомлинського та образотворчу та театралізовану діяльність.

Також практичний психолог дошкільного закладу Гавіжа С.С. під час вправи «Незакінчена казка» за методикою В.Сухомлинського допомогла учасникам засідання за допомогою тесту визначити рівень оптимізму та готовність до впровадження інноваційних технологій.

Наприкінці  Оксана Вікторівна презентувала виставку на тему: «Педагогічна спадщина великого педагога», а також провела консультація для педагогів «Уроки Сухомлинського про вічне». На виставці було представлено методичну, науково-популярну та художню літературу, атрибути сюжетно-рольових, театралізованих, дидактичних ігор.

На завершення було підведено підсумки засідання та вихователі закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації.


« повернутися

Вхід для адміністратора