A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

Дата: 11.11.2019 13:58
Кількість переглядів: 194

На  виконання листа  Інституту модернізації змісту освіти від 20.08.2019 № 22.1/10-2855 «Щодо наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2019 № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек»  з 1 до 31 жовтня 2019 року в Україні було  проведено Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.

Активно долучилися до проведення місячника «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» і книгознавці Яготинського району.

Сучасна система освіти переживає етап реформування та повного перезавантаження. Нова українська школа (НУШ) – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті. За умови введення в дію активного чинника – Закону України «Про освіту» та його дотримання НУШ характеризуватиме високий технологічний рівень, новітнє навчально-методичне й інформаційне забезпечення, потужний кадровий потенціал.

Шкільні бібліотеки як обов’язковий структурний підрозділ НУШ є важливим складником сучасного освітнього середовища.

Головною метою діяльності шкільних бібліотек є забезпечення якісного бібліотечно-інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу та надання допомоги педагогам у всебічному розвитку особистості з глибоко усвідомленою громадською і соціальною позицією, системою наукових знань відповідно до інтересів Української держави.

За концепцією НУШ, кожна школа матиме у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка стане ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечить вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, бібліотек, лабораторій.

В умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням для шкільної бібліотеки є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки.

В рамках Всеукраі?нського місячника,з урахуванням сучасних тенденцій розвитку освіти, у закладах загальної середньої освіти  міста та району було проведено заходи, які сприяють задоволенню и? розвитку інформаціи?них потреб і запитів користувачів, розширенню кола і?х пізнавальних інтересів, забезпеченню дозвілля читачів, залученню нових користувачів до бібліотеки, рекламуванню бібліотеки, створенню і?і? іміджу.

Зокрема, у Яготинській ЗОШ I-IIIст.№1, Яготинському НВК «СШ-ЗОШ I-IIIст. № 2», Яготинському НВК «СШ-ЗОШ I-IIIст. № 3», ОЗОНЗ Жоравський НВК  «ЗОШ I-IIIст. –ДНЗ (ясла-садок)», Супоївському НВК«ЗОШ I-IIIст. –ДНЗ (ясла-садок)», Сотниківському НВК«ЗОШ I-IIIст. –ДНЗ (ясла-садок)», Супоївському НВК«ЗОШ I-IIIст. –ДНЗ (ясла-садок)» проведено: книжкові виставки-інсталяції «Книга – міст у світ знань», «Бібліотека - теорія читання»,  тематичні  виставки «Книги, книги на полицях», інтелектуально-розважальну програму «Кмітливі та начитані», казкові подорожі «Казковий світ бібліотек», «Сторінками улюблених казок», «Казковий єралаш», бібліотечні уроки «Бібліотека - скарбниця всіх багатств людства», «Мій улюблений літературний герой», дублер-шоу «Бібліотекар на час», День бібліотворчості «Читаємо, малюємо, граємо»,   вікторину «Літературні герої в бібліотеці», театральні вистави із дітьми  «Котик і Півник», «Лисичка-сестричка та Вовчик-братик», «Коза Дереза», анкетування серед учнів та дорослих, тощо.

Всеукраїнський Місячник пройшов на високому емоційному рівні. Читачі, перегорнувши сторінки книг, отримали задоволення від зустрічі із улюбленими книжковими героями, вчились орієнтуватись в бібліотечному просторі та збагачуючи  свій словниковий запас, вчилися товаришувати, радіти життю та працювати в дружньому колективі.

І нехай джерелом знань, духовним наставником  та відданим другом залишиться  книга у серцях школярів на довгі роки.



« повернутися

Вхід для адміністратора