A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

До ТОП-50 Global Teacher Prize Ukraine 2020 потрапили три вчительки з Київщини

Дата: 19.08.2020 13:56
Кількість переглядів: 178

Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію засновано в 2017 році ГС “Освіторія” після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Днями «Освіторія» оголосила ТОП-50 найкращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine 2020, потрапили три вчительки з Київської області:

  • Наталія Бойко

Населений пункт: село Жоравка Київської області

Заклад освіти: Опорний загальноосвітній навчальний заклад «Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів — ДНЗ (ясла-садок)»

Предмет: Біологія, Основи здоров`я, Хімія

На своїх уроках Наталія використовує чотири елементи STEM-освіти. Розробки її занять публікуються у фахових періодичних виданнях та на освітніх сайтах. Вона є автором спецкурсів та методичних посібників. Її учні перемагають на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. З 2014 року вчителька викладає за системою GLOBE (глобальне вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля).

«Переконана в тому, що, навчаючись самому, можна навчити інших, розвиваючись самому, можна розвинути інших, цікаво буде самому — цікаво буде іншим. І тому завжди починаю з себе…»

  • Олена Кудря

Населений пункт: селище Немішаєве Київської області

Заклад освіти: Немішаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1

Предмет: Вчителька початкових класів, Інформатика

Олена вважає, що кінезіологія є універсальним методом для вирішення адаптаційних труднощів учнів. Саме тому вона створила навчальну програму з кінезіології та посібник «Слухняні рученята», які отримали схвалення Міністерства освіти і науки України.

«Разом з тим, багато років застосовую у своїй діяльності технологію ТРВЗ (теорія рішення винахідницьких задач), що стало гарним підґрунтям для впровадження STEM-освіти. Суть цієї технології полягає у формуванні системного, діалектичного мислення, розвитку творчої уяви, винахідницької кмітливості. Її використання має не просто розвинути фантазію дітей, а навчити їх мислити системно, творчо, розуміти єдність і протиріччя навколишнього світу, бачити і вирішувати проблеми».

  • Світлана Меркулова

Населений пункт: місто Ірпінь Київської області

Заклад освіти: Ірпінська СЗОШ № 2 з поглибленим вивченням економіки і права

Предмет: Англійська мова

Світлана на своїх заняттях застосовує практичний підхід. Наприклад, під час вивчення теми «Food and Meals» учні готують та приносять свою улюблену страву. Під час вивчення теми «Crime» учням було запропоновано як підсумкову роботу зняти власний фільм про проблеми кібербезпеки. Для теми «Environmental protection» учні самі обирали, як представлятимуть різні екологічні проблеми та шляхи їх вирішення. У темі «Travelling» учні готують флаєри з інформацією про країну або представляють обрану групою країну. І так з кожної теми.

«Дуже люблю проєктне навчання та намагаюся повністю в такий спосіб проводити контрольні роботи, адже важливо перевірити не саму наявність знань, а вміння їх практично застосувати».

Вітаємо вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2020! Зичимо всім учасникам конкурсу великих досягнень та натхнення.

Наступним етапом стане визначення ТОП-10 експертним журі Премії та проведення асесмент-центру. Переможця оголосять 3 жовтня 2020 року та винагородять грошовою премією у 250 тисяч гривень, навчанням та участю у GLOBAL EDUCATION & SKILLS FORUM.

117865890 1165254157176463 1905256296409351487 o

 


« повернутися

Вхід для адміністратора