A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Фестиваль «Кручанські забави»

Дата: 12.08.2018 13:44
Кількість переглядів: 279

12 серпня 2018 року в селі Велика Круча на території “Художнього салону” відбувся традиційний фестиваль народної творчості «Кручанські забави». Ось уже одинадцять років поспіль привітно та щиро зустрічає Пирятинський край народні самодіяльні вокальні колективи із різних областей нашої країни.

Фестиваль став можливим завдяки господарю садиби-?музею українського народного побуту, керівнику народного аматорського вокального ансамблю «Приудайські козаки» Великокручанського сільського клубу, талановитому гармоністу і баяністу, неодноразовому переможцю міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів та фестивалів – МиколіВасиленку.Захід мав мету популяризувати та розвивати українську національну культуру та поєднувати українську народну пісню і художнє мистецтво.

Народний аматорський фольклорно-?етнографічний ансамбль «Берегиня» Богданівського сільського Будинку культури під керівництвом Надії Слабковської не залишився осторонь цієї події. Вперше цього року «Берегиня» на запрошення Миколи Василенка завітала до мальовничого куточку Пирятинського районуіз піснями «Місяць на небі зійшов», «Із-?за гір – гори» та «Гарна молодичка». Разом з аматорським ансамблем на фестиваль приїхали найактивніші учні учнівського комітету Богданіського НВК на чолі з педагогом-?організатором школи Бондарєвою Н.М., вони також є учасниками молодшої групи народного аматорського фольклорно-?етнографічного ансамблю «Берегиня» Богданівського сільського Будинку культури.

Про кошти на поїздку потурбувався Богданівський сільський голова Борисенко Ю.Г. Фестиваль вразив усіх різноманітністю пісенного репертуару: обрядові, історичні тадотепні жартівливі, що вміло впліталися в канву української народної творчості.Побувавши на фестивалі, поринувши в атмосферу співучості розумієш, який неоціненний Божий дар, як пісня, має український народ.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора