A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Хай музика лунає!

Дата: 24.01.2019 12:58
Кількість переглядів: 236

24 січня 2019 року методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О.В. на базі ДНЗ№3 «Ромашка» проведено засідання районного методичного об’єднання музичних керівників закладів дошкільної освіти на тему: «Роль, місце і значення музичних занять в художньо-естетичному розвитку дітей дошкільного віку».

Презентаційний блок засідання розпочала Миненок О.В., яка обґрунтувала тему та мету зібрання та наголосила про особливий зміст музичного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти та державних програм розвитку дітей дошкільного віку. З досвідом роботи з музичного розвитку дітей у ДНЗ №3 «Ромашка» учасників ознайомила завідуюча закладу Кривенко Т.В.     

Під час практичного блоку до уваги педагогів було представлено музичним керівником ДНЗ№3 «Ромашка» Придибайло І.П. заняття «З музикою у світ почуттів» . Діти, під керівництвом Ірини Петрівни побували в чарівній країні Музики, закріпивши правила доброти. Під час слухання п’єси Дмитра Кобалевського «Три подружки» діти визначали  образний зміст твору, порівнювали характер музики. Вміння змінювати швидкість виконання рухів відповідно темпу музики дошкільнята вміло продемонстрували під час гри  «Ми підемо». Цікавим сюрпризом були веселі дівчатка Смішинка і Веселинка, які злагоджено співали разом з дітьми, танцювали та гралися в музичні ігри.

Також учасники засідання під час «круглого столу» обговорили проблему гнучкого використання традиційних та нетрадиційних методів музично-естетичного розвитку. Музичний керівник ДНЗ№4 «Пролісок» Дудченко О.Л. поділилася досвідом роботи з колегами з теми: «Фізічно-психологічні умови використання музики в розвивальній діяльності дітей дошкільного віку». Про значення використання музики як засобу естетичного розвитку дошкільнят ознайомила колег музичний керівник ДНЗ№6 «Волошка» Кудрявська А.М.

В ході засідання Оксана Вікторівна надала методичні рекомендації щодо організації роботи закладів дошкільної освіти з ознайомлення дітей із народними традиціями, святами та обрядами.

На завершення Миненок О.В. ознайомила педагогів з новинками методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.


« повернутися

Вхід для адміністратора