A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Впровадження інноваційних технологій в управлінську діяльність керівників закладів дошкільної освіти

Дата: 25.04.2019 12:43
Кількість переглядів: 235

24 квітня 2019 року на базі ДНЗ №2 «Дюймовочка»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено спільне засідання районного методичного об'єднання завідуючих та творчої групи вихователів-методистів закладів дошкільної освіти на тему: «Застосування методу інтелектуальних карт у плануванні та організації освітнього процесу на засадах інтеграції в закладах дошкільної освіти».

Під час теоретичного блоку методист Миненок О.В. наголосила про значення та ефективність спланованої методичної роботи для використання інноваційних освітніх технологій в управлінській діяльності та освітньому процесі закладів дошкільної освіти, з принципами та методикою застосування інтелектуальних та концептуальних карт, а також сервісами, які дозволяють створювати інтелект-карти он-лайн.

Змістовну презентацію із досвіду роботи ДНЗ №2 «Дюймовочка» з використання інтелектуальних карток  як засобу символізації та систематизації інформації підготувала завідуюча Сідак С.М., яка ознайомила з правилами створення інтелектуальних карт.

Практичний блок засідання розпочала вихователь-методист ДНЗ №2 «Дюймовочка» Ситікова Н.О., яка провела майстер-клас для вихователів закладу з проблеми «Використання інтелект-карт у мовленнєвому розвитку дітей дошкільного віку за методикою Н.Гавриш». Педагоги продемонстрували свої професійні та творчі навички щодо створення інтелектуальних карт як продукту спільної діяльності вихователів з дітьми. Комбінований метод навчальної діяльності продемонструвала з своїми вихованцями вихователь логопедичної групи Дробуш А.О. на занятті «Мандруємо лісом». За допомогою методу колажу діти створили інтелектуальну картку «Ліс» і складали змістовні зв’язні розповіді про його мешканців.

Під час круглого столу учасники засідання презентували інноваційні технології, які використовують керівники закладів дошкільної освіти для удосконалення управлінської діяльності.

На завершення Оксана Вікторівна підвела підсумки засідання та керівники закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації щодо оновлення змісту управлінської діяльності  керівників закладів дошкільної освіти.



« повернутися

Вхід для адміністратора