A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

В її картинах гармонія і краса

Дата: 08.12.2020 12:28
Кількість переглядів: 243

Яскравий, дивовижний світ Катерини Білокур… Недосяжний, неперевершений у своїй красі й такий теплий і затишний. Світ диво-барв і диво-квітів, що постав «з душі майстрині» й навіки освятився «у незнищеннім всесвіті краси», зігрітий променем добра і любові.

З 3 по 7 грудня 2020 року з нагоди  120-річниці з дня народження талановитої української художниці в закладах освіти району проведено конкурс «Квіти землі моєї». В Яготинській ЗОШ №1, Супоївському, Панфильському НВК, Філії Червонівський НВК, Філії Засупоївський НВК відбулися майстер-класи «Твоїм ім'ям краса творила», онлайн екскурсії до Меморіального музею-садиби Катерини Білокур, де милують око буйні барви квітів, скресіння і звеличення життя. Для учнів та вчителів організовано викладку літератури «Народжена для вічності», «Я буду художником», «Катерина Білокур – легенда і дійсність наших днів».

Не залишив учнів Яготинщини байдужими до творів художниці перегляд документального фільму «Катерина Білокур. Самотність у житті та одержимість у творчості». А виставка малюнків переконала, що квіти художниці житимуть доти, поки житимуть шанувальники її таланту.  

В ДНЗ №1 «Зіронька», №4 «Пролісок, № 5 «Берізка», № 3 «Ромашка»,  Годунівському, Гензерівському ДНЗ для дітей старшого дошкільного віку були проведені тематичні заняття «Чарівний світ Катерини Білокур», «Ніжна мелодія квітів», «Життя в обіймах квітів», на яких вихованці ознайомились із творами  відомої на весь світ  художниці. Діти мали змогу помилуватися репродукціями картин «Цар-Колос», «Богданівські яблука», «Квітки і берізоньки ввечері», «Щастя»,  висловити свої враження та пограти в дидактичну гру «Назви картину».  

Дошкільнята  виконували творчі роботи - малювали квіти, прагнучи, щоб  їх малюнок був схожим на картини Катерини Білокур. Також створювали модульні картини на полотні «Декоративні квіти», «Колгоспне поле».

Безцінний  спадок своїм нащадкам залишила чарівниця пензля,  можливість бачити казкову красу в квітковій палітрі.



« повернутися

Вхід для адміністратора