A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Найвідкритіший урок «Ці дні – це менструація»

Дата: 24.10.2019 16:00
Кількість переглядів: 200

22 жовтня на базі ОЗОНЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.. – ДНЗ (ясла-садок)» відбувся районний семінар вчителів біології та основ здоров’я. Тема семінару «Як провести найвідкритіший урок?».  Бойко Наталія Василівна вчитель біології ОЗОНЗ «Жоравський НВК» поділитися досвідом з колегами району про те,  як відверто поговорити  з підлітками  про менструацію.

Найвідкритіший  урок для учнів 7-го та 8-го класів «Ці дні – це менструація». Ми говорили  із підлітками про менструацію без цензури. Діти ставили питання, які їх турбували і на які вони не мали відповіді.

Учні працювали в малих групах з роздатковим матеріалом. Половина груп працювала з картками, що описують настання вагітності, а інша половина – із описом менструального циклу без вагітності.  Далі групи презентували результат роботи з відповідними картками.
Наступний етап уроку:  перегляд  відео про різні ситуації, які можуть виникати у школі. Але  не просто його перегляд, а на короткий час помінялися ролями. Хлопці уявили себе на місці дівчини-героїні відео. А дівчата уявили  себе на місці хлопця.
Питання для обговорення:

Як вам відео? Як думаєте, такі ситуації бувають у реальному житті?

Хлопці, що ви скажете: якби ви були на місці дівчини, то яка ситуація була би для вас найскладнішою? (Несподівано почалася менструація у школі?

Немає прокладки? Протекла прокладка? Однокласники жартують з менструації?) Як би ви почувалися?

Дівчата, якби ви були в ролі хлопця – як би ви допомогли дівчині?

Вразила активність, відкритість і толерантність як хлопчиків, так і дівчаток. І та серйозність, я би сказала, дорослість, з якою діти сприймали матеріал уроку.
Урок розроблений ЮНІСЕФ, можна завантажити за посиланням!
Шановні колеги! Завантажуйте урок і виходьте зі своїми учнями на відверту розмову!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора