A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Охорона праці та безпека життєдіяльності в закладах дошкільної освіти

Дата: 25.11.2019 12:04
Кількість переглядів: 218

22 листопада 2019 року на базі ДНЗ №5 «Берізка»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено спільне засідання районного методичного об'єднання завідуючих  та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти на тему: «Організація роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах дошкільної освіти: обов’язки керівника». Мета спільного засідання – забезпечення контролю та створення безпечних умов в закладах дошкільної освіти».

Під час теоретичного блоку Миненок О.В. провела ознайомлення з новими законодавчими документами з дошкільної освіти, ознайомила з заходами Міністерства освіти і науки України щодо реформування дошкільної галузі.

Змістовну презентацію із досвіду роботи ДНЗ №5 «Берізка» як обласного опорного закладу дошкільної освіти з охорони праці та безпеки життєдіяльності підготували завідуюча Рибинська О.В. та вихователь-методист Заморока Н.М.

Під час тренінгу учасники засідання систематизували свої знання інструктувно-методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо організації роботи та дотримання вимог з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах дошкільної освіти: створення безпечних умов, навчання та перевірка знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності; проведення інструктажів, вимоги при підготовці закладів до нового навчального року, обов’язки працівників та ведення документації.

Вихователь-методист ДНЗ№5 «Берізка» Заморока Н.М. представила учасникам засідання досвід роботи з організації та проведення тижнів безпеки в закладі, тематичне планування навчально-виховної роботи з безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку, авторську програму та методичні розробки різних видів діяльності з формування безпечної поведінки дошкільнят.

Під час мозкового штурму учасники засідання закріпили знання щодо ведення документації з охорони праці в закладі дошкільної освіти.

Для учасників засідання творчий колектив педагогів та вихованців ДНЗ №5 «Берізка» продемонстрував театральну постановку казки з безпеки життєдіяльності «Про відомих нам звірят на новий лад» (автор завідуюча ДНЗ№5 «Берізка» Рибинська О.В.).

Наприкінці   керівники закладів дошкільної освіти мали змогу оглянути виставку та ознайомитися з новинками методичної, науково-популярної та художньої літератури, наочним матеріалом, дидактичними іграми з безпеки життєдіяльності дітей.  

На завершення Оксана Вікторівна підвела підсумки засідання та керівники закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації щодо оновлення змісту роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності.



« повернутися

Вхід для адміністратора