A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

У рамках Шевченківських днів в Яготинському районі проведено урочисті заходи

Дата: 14.03.2019 11:06
Кількість переглядів: 269

Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги     

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

На Яготинщині 9 березня  2019 року  в закладах загальної середньої освіти відзначають 205-річчя з дня народження видатного українського поета, письменника та художника Тараса Шевченка. Доля поета була складною, але вона його винагородила сторицею.

У 1840 році з'явилася його перша збірка поезій – славетний «Кобзар», поезію якого вчили й продовжують вчити напам'ять. Слова віршів генія і зараз є актуальними, сильними і значимими.

У рамках Шевченківських днів – 9-10 березня  в Україні та світі тривають урочисті заходи. Долучилися до цієї урочистої місії і діти, учнівська молодь та педагоги закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти нашого району.

Зокрема, проведено: тематичні виховні години «Тарас Шевченко – співець українського народу», «Провісник долі України», «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь віки», «Кобзар у нашій оселі», «Т.Г.Шевченко – безсмертний Кобзар українського народу», «Споріднені долі великих майстрів», урок-гру «Ти завжди  в серцях людей, Тарасе!»,  флешмоби з читання поезій  «Читаємо Кобзар: від наймолодшого до найстаршого», поетичні хвилинки «Кобзар оживає в новім поколінні», вікторини, конкурси ерудитів «Розгадай кросворд за творами Шевченка», конкурси творчих проектів «Тарас Шевченко – України син», «Досить було однієї людини...», інтелектуальні ігри «Чи знаєш ти Шевченка?», конкурси дитячих малюнків та стінгазет «Шевченко і Яготин», «Слово Великого Кобзаря – вічне», «Живуть, Тарасе, поміж нас і голос твій і пензель», брейн – ринги  «Тарас Шевченко на перехрестях життя і творчості», круглі  столи стіл «Тарас Шевченко – пророк українського народу», «Шевченко - художник», виставки літератури в щкільних бібліотеках «Кобзареві присвячується…», « І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій…», «Безсмертне слово Кобзаря», літературно-мистецьке свято «Шевченко наш. Він для усіх століть…».

Учні шкіл району взяли участь в інтернет – конкурсі  шевченкознавців  проекту Всеосвіта «Садок вишневий коло хати», Всеукраїнському  конкурсі проекту «На урок»  «ТГШ205; Таємниця генія Шевченка». Також на розсуд  учнів старших класів був представлений фільм «Таємниця генія Шевченка». 

 

Вклонімося  великому українському поетові, мислителю, пророку національного відродження в Україні – Т. Г. Шевченку, який став славою і гордістю українського народу, заповітною думою, його безсмертною піснею!!! Бо саме він, народжений весною, був і зостався символом весняного   пробудження   та   вічного   оновлення,   символом   незнищенності людства і людяності, в ім’я яких жив.

Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава  Великого Кобзаря! Бо він – це наша душа, наша мудрість, наша слава – безсмертний геній великого народу. І тому ми здолаємо всі негаразди сьогодення, і життя наше наповниться теплом, щастям, спокоєм, хлібом і квітами.

Яготинщина доземно вклоняється великому митцю слова і пензля!



« повернутися

Вхід для адміністратора