A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Районний етап дитячо-юнацької військово-спортивної гри українського козацтва «Сокіл»(«Джура»)

Дата: 07.06.2019 11:04
Кількість переглядів: 237

6 червня 2019 року розпочався районний етап дитячо-юнацької військово-спортивної гри українського козацтва «Сокіл»(«Джура»). Завданням гри є фізичне, патріотичне, інтелектуальне та духовне виховання учнівської молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей, формування у неї засад здорового способу життя засобами туризму і спорту.

Однак, перш за все, це командна гра, яка вчить підростаюче покоління взаєморозумінню, взаємодопомозі та спілкуванню з однолітками. Екіпіровані наметами, казанами, сокирами, лопатами, набором продуктів харчування для проживання в польових умовах вісім команд (роїв) району, сформованих із учнів 8-10 класів, прибули в урочище Сорочий Яр на місце збору 6 червня. 

Кожен рій мав власну назву, прапор, емблему, гасло, однострій і, звичайно, командира  – ройового. Цьогоріч Яготинську ЗОШ № 1 представляв рій «Нащадки Дорошенка», Яготинський НВК № 2 – «Козацька слава», НВК № 3 – «Байдак» та «Байдак» (зміна), Двірківщинський НВК – «Козацька республіка», Капустинський НВК _- «Отамани», Фарбованський НВК - «Запорожці», Сулимівський НВК  -  «Справжні козаки», Засупоївський НВК - «Хоробре серце». Супоївський НВК «Вовкулака», Черняхівський НВК «Гайдамаки».

Розбивши власні намети, у перший день гри команди виголошували ройові візитівки, доповідали суддям про свою готовність до участі в змаганнях,   проходили стройову підготовку, навички топографії, стрільбу з пневматичної гвинтівки  та демонстрували знання з історії козацтва та Збройних Сил України під час гри-вікторини  «Відун».

Привітали  учасників таборування Перший заступник голови Яготинської РДА Сухенко Т.П. та в.о. начальника відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації Климась О.В., які побажали кожному учаснику отримати справжню насолоду від спілкування один з одним, від чисельних етапів змагань гри «Сокіл» («Джура»), від удосконалення навичок стрільби з гвинтівки, орієнтування за топографічними картами, облаштування наметів та інших випробувань, що сприяють вишколу справжніх патріотів, а також зичили смачної каші та гарного відпочинку.

По завершенню основних етапів гри увечері відбулася святкова козацька дискотека під проводом Гнилозуба В.М.( вчителя Лемешівської ЗОШ), який вичарував, мов козак-характерник, незабутні години музичного дозвілля на природі.

Наступний день, 7 червня, видався більш насиченим, адже на юних козаків чекала смуга перешкод з техніки пішохідного туризму, медичної підготовки, стрільби із пневматичного пістолета, орієнтування на місцевості, Стрільби із пневматичного пістолета, перетягування линви а також конкурс звітів «Добре діло».

Завершилась гра, вручені грамоти командам за призові місця в кожному її етапі, знизили прапор з верхівки дуба, проспівали державний гімн та трохи з сумом розійшлись учасники по роям складати намети.

Незмінним переможцем районного етапу гри став рій «Байдак» Яготинського НВК № 3 (виховники Майсак О.О., Хвостікова Т.В.).

Тож вітаємо  «байдаківців» з перемогою та бажаємо успіхів у наступному обласному етапі гри. 



« повернутися

Вхід для адміністратора