A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Організація харчування в закладах дошкільної освіти за системою НАССР

Дата: 29.01.2020 10:53
Кількість переглядів: 200

28 січня 2020 року на базі ДНЗ №4 «Пролісок»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено спільне засідання районного методичного об'єднання завідуючих та старших медичних сестер закладів дошкільної освіти на тему: «Організація харчування в закладах дошкільної освіти за системою НАССР». Формою роботи було визначено – семінар-практикум.

Під час теоретичного блоку Оксана Вікторівна зазначила про актуальність  впровадження системи НАССР в закладах дошкільної освіти, систематизувала знання учасників засідання щодо дотримання нормативних документів, які регламентують обов’язковий перехід всіх операторів ринку харчових продуктів (у тому числі заклади освіти) на систему управління безпечністю харчових продуктів, вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). НACCP – Hazard Analysis Critical Control Points – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції. Основним завданням семінару було активізація знань учасників про структуру, принципи, аналіз небезпечних факторів за системою НАССР та підготовка документів, які регламентують організацію роботи закладів дошкільної освіти з даного питання.

Під час вікторини, учасники спільного засідання систематизували свої знання щодо розроблення програм-передумов за системою НАССР, аналізу виробничих і допоміжних потоків, організації поточності виробничих процесів, розроблення документів з підкріпленням лабораторних досліджень та контрольних заходів, забезпечення безпечності харчових продуктів.

Практичний психолог ДНЗ №4 «Пролісок» Шумілова Н.П. провела з учасниками семінару психологічні вправи щодо попередження професійного вигорання.

На завершення було підведено підсумки засідання та завідуючі та старші медичні сестри закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації щодо впровадження системи НАССР.


« повернутися

Вхід для адміністратора