A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України

Дата: 04.11.2020 10:43
Кількість переглядів: 343

Програма стажування в Апараті Верховної Ради України – 6-місячне стажування в секретаріатах комітетів та структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України для молодих фахівців віком до 35 років з усієї України.

Мета Програми – ознайомлення громадян України з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, з особливостями здійснення законодавчого процесу та функціонування державної служби в Апараті, залучення їх до законотворчого процесу та процесу ухвалення державних рішень.

Програма стажування є своєрідною платформою, яка готує нову професійну політичну еліту України, а також помічників-консультантів народних депутатів України, майбутніх фахівців Апарату Верховної Ради України та інших державних органів.

Учасниками Програми можуть стати молоді фахівці (ОКР не нижче «бакалавра) до 35 років, громадяни України, які вільно володіють українською мовою та щонайменше однією іноземною мовою, офіційною в Раді Європи, не є державними службовцями або помічниками народного депутата України, на основі конкурсного відбору.

Конкурс складається з двох етапів. На першому конкурсанти онлайн заповнюють аплікаційну форму. Конкурсанти, які набрали найбільше балів у 1 турі конкурсу, запрошуються на співбесіду, за результатами якої визначаються переможці конкурсу.

Програма починається в січні та триває 6 місяців.

Учасники Програми (інтерни) стажуються за двома формами – повний (8 годин) або неповний день (4 години) 4 дні на тиждень.

Під час стажування інтерни працюють із законопроектами, здійснюють аналітичні дослідження, переклади, готують відповіді на звернення громадян, допомагають в організації засідань, круглих столів, слухань та інших заходів підрозділу стажування, виконують офісну роботу.

Один день на тиждень (четвер) відбуваються так звані «заходи Програми». Це можуть бути зустрічі з народними депутатами, міністрами, політиками, громадськими діячами, фахівцями з різних сфер, лідерами думок тощо, які відбуваються у форматі «питання – відповідь» та сприяють розвитку лідерських якостей інтернів. Окрім того, відбуваються лекції, тренінги, інші навчальні заходи.

Ще один незмінний компонент Програми – екскурсії до державних установ, наприклад Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, Державної скарбниці Національного банку України тощо. Також заохочується реалізація інтернами різноманітних соціальних ініціатив (наприклад, благодійних акцій), нетворкінгових, спортивних та інших заходів.

 Більше інформації та аплікаційна форма тут: https://cutt.ly/oggErxX

Увага! До участі у конкурсі допускатимуться лише ті учасники, що відповідають всім обов’язковим вимогам.


« повернутися

Вхід для адміністратора