A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

1939-1945 Пам'ятаємо, перемагаємо!

Дата: 11.05.2019 10:39
Кількість переглядів: 205

Минають роки, і знову пише гіркими сльозами історію наша країна..

Ті важкі 1939-1945 роки назавжди лишаються в серцях нашого народу. «Пам’ятати щоб не повторити…».  Із цими словами зростали кілька поколінь. І нині знову гіркота війни…

Картинки по запросу 1939-1945 Пам'ятаємо, перемагаємо!

«Вшановуємо пам'ять аби перемогти!» - нинішнє гасло нової молодої сили: школярів, студентства та всіх, хто має віру в майбутнє країни.

З нагоди відзначення  Дня пам’яті та примирення в  Яготинському районі в закладах загальної середньої освіти міста та району вшановуючи пам'ять полеглих, організовано проведення урочистих лінійок «Вічна пам'ять солдату-герою», тематичних уроків мужності, флешмобів «Маки червоні»; упорядковування меморіалів, пам’ятників та могил невідомих солдатів, відвідування  родин ветеранів, надаючи посильну допомогу.

Так, в Яготинському  НВК № 2, Богданівському НВК, Яготинській ЗОШ №1, Панфильському НВК, Лемешівській ЗОШ, Черняхівському НВК, Ничипорівському НВК, Яготинському НВК №3, Капустинському НВК, Фарбованському НВК вже другий рік поспіль проводиться загальношкільна акція «Одягни маківку».

8 травня 2019 року всі учні шкіл району долучилися до святкової ходи із покладанням квітів до пам’ятників та меморіального комплексу загиблим воїнам у Другій світовій  війні. Адміністрація шкіл, представники учнівських колективів (1-11 класи), лідери учнівського самоврядування, з маківками на грудях та з букетами в руках,  пройшли колоною вулицями міста та села та поклали квіти до підніжжя пам’ятників героїв.  На уроках мужності вчителями наголошено про історію відзначення Дня пам'яті та примирення, переглянуто тематичні відеофільми.

Шкільним бібліотекарями організовано тематичні виставки. Зокрема, бібліотекарем Яготинського НВК № 2  А.П.Костогриз була організована виставка художніх творів присвячена Дню пам'яті та примирення та проведені літературні читання для учнів 1-4 класів «Їх подвиг славиться у віках».

9 травня 2019  року учні та вчителі  шкіл міста  вшанували пам'ять загиблих воїнів на Алеї Слави, привітали ветеранів війни та воїнів, що воювали на території інших країн, захисників України нині на сході країни зі святом.

Ніхто не забутий, ніщо не забуте!

Слава Україні! Героям Слава!



« повернутися

Вхід для адміністратора