A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Споріднені душі Великих майстрів

Дата: 13.03.2019 09:49
Кількість переглядів: 251

Реформування української освітньої системи вимагає нових підходів до організації і змісту навчальної діяльності. Важливе місце посідає один із перспективних напрямів сучасної шкільної педагогіки – музейна педагогіка, що вирішує проблеми формування особистості, а саме: залучення учнівської молоді до дослідницької діяльності засобами музейної експозиції з використанням інформаційних технологій, розвиток дослідницьких умінь і творчих здібностей, вироблення здатності до самостійних суджень і оцінок, навичок критичного мислення.

Сьогодні музей є ефективним засобом спілкування, педагогіки партнерства, джерелом культурно-освітнього процесу.

Відповідно до планів КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» та методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської РДА 12 березня 2019 року на базі Яготинського музею «Флігель Шевченка» методистом відділу музейної освіти та бібліотечної справи інституту післядипломної освіти Пількевич О.Д., Висоцькою Н.І., методистом РМК,  в.о. заступника директора КВ КОР «Яготинський історичний музей» Шубчинською Л.А. та Гусак Л.С, завідувачем сектору музею «Флігель Т.Шевченка» проведено обласний майстер - клас для відповідальних за музейну справу з теми «Упровадження музейної  педагогіки як  інноваційної освітньої технології у реалізацію завдань Нової української школи».

Присутні мали змогу спостерігати за майстерним виступом учнів та вчителів Богданівського та Лозовоярівського НВК в літературно-музичній композиціі «Споріднені душі Великих майстрів» (Тарас Шевченко у долі Катерини Білокур)  та  бенефісі музейного експоната «Портрет Тараса Шевченка», які підготували вчителі української мови та літератури Яблонська Л.В.  і  Марюта Г.В. Виступаючі донесли до слухачів, що поезії та картини великого Кобзаря, листи та квіти на полотнах богданівської майстрині – це їхні серцем виплекані діти.  

Завідувач музею «Флігель Т. Шевченка» Гусак Л.С. провела захоплюючу екскурсію в залах закладу, залишивши незабутні враження. Екскурсію в музеї «Картинна галерея» провела Чорнобай І.І.,  де  відвідувачі милувалися шедеврами мистецтва відомих художників та картинами Катерини Білокур.

Яготинщина доземно вклоняється великим митцям, які словом, пензлем і душею й донині торкаються наших сердець.

В ході проведення заходу вироблені методичні рекомендації щодо використання інноваційних технологій у музейній освіті в рамках реалізації Концепції «Нова українська школа».



« повернутися

Вхід для адміністратора