A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Яготинської міської ради

Організація творчих прогулянок з дошкільнятами

Дата: 16.12.2019 09:35
Кількість переглядів: 216

12 грудня 2019 року на базі ДНЗ №4 «Пролісок»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено засідання районного методичного об'єднання вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Розвиваємо творчий потенціал дітей під час прогулянки».

Під час теоретичного блоку Оксана Вікторівна зазначила, що важливим елементом освітнього процесу закладу дошкільної освіти є прогулянки з дітьми, наголосила про сучасні вимоги до оновлення освітнього процесу. А також звернула увагу, що основне завдання вихователя при проведенні прогулянок полягає в забезпеченні активної, змістовної, різноманітної та цікавої для вихованців діяльності.

Участь у різноманітних видах діяльності на прогулянці, під час практичного блоку, продемонстрували вихованці середньої  та старшої груп ДНЗ№4 «Пролісок». Вихователь Сільвестрова Ю.В. поділилася досвідом роботи з організації дослідної та рухової діяльності своїх вихованців під час прогулянки, використовуючи ігрові прийоми. Діти закріпили знання про ознаки зими, явища живої та неживої природи. В цікавій ігровій формі систематизувала знання дошкільнят про навколишній світ вихователь Переста С.А., використовуючи дослідно-експериментальну та творчу діяльність. Вихованці Світлани Анатоліївни вразили учасників своїми знаннями про оточуючий світ.

Злагоджену роботу вихованців інклюзивної групи учасники засідання мали можливість оцінити під час міні-заняття перед прогулянкою «На зустріч із зимою», вихователь Іванець Н.Ф. Толерантне та турботливе ставлення дітей один до одного в інклюзивній групі забезпечено завдяки злагодженій роботі всієї психолого-педагогійної команди працівників ДНЗ №4 «Пролісок», яка забезпечує професійний супровід дітей з особливими потребами. 

Наприкінці  Оксана Вікторівна провела «круглий стіл» на тему: «Як зробити прогулянку цікавою та пізнавальною для дітей», під час якого вихователі поділилися своїм досвідом роботи з організації прогулянок взимку з використанням інноваційних методів роботи з дошкільнятами.

На завершення було підведено підсумки засідання та вихователі закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора